Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B4 TDI Avant] Mój nowy nabytek

Zamknięte ale dostępne tematy, własnych zdjęć samochodów do obejrzenia.
Awatar użytkownika
automaniaczek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: automaniaczek » 14 mar 2009, 21:00

Powodzonka w pracach, bardzo ładny avancik.

Awatar użytkownika
zgredek27
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Re: [B4 TDI Avant] Mój nowy nabytek

Post autor: zgredek27 » 14 mar 2009, 21:11

kolkus pisze:Witam

Dzisiaj po raz kolejny dołączyłem do klubowiczów. Chciałbym zaprezentować moją nową gablotę. To już moja druga 80-tka. Pierwsza była również b4 z dwulitrowym silnikem o mocy 90 PS - super auto tylko trochę paliwożerne (gardzę LPG więc jeździłem na benzynce) . Ale zawsze moim marzeniem był Avant z motorem 1Z :D - udało się ! ! !

Autko kupiłem w Niemczech osobiście od pierwszego właściciela - rodowitego Niemca. Auto ma przejechane 155 tys. Przebieg wydaje się być oryginalny ponieważ dostałem całą teczkę z wszystkim przeglądami w Niemczech. Przy każdym przeglądzie był spisywany stan licznika...

Moja Audi-unia jest wyprodukowana 07.95 więc jedna z ostatnich sztuk:

Wyposażenie:

-2xairbag
-klima
-szyby w prądzie oraz lusterka
-ABS, EDS
-oryginalne alu 15 " wraz z alu w komplecie:)
-centralny zamek
-kolor: Ragusa metalik
-wnętrze auta w kolorze beżowym

Wczoraj wymieniłem BigBena na obrotek :)

Odnośnie planów na przyszłośc to powiem krótko. Jestem miłośnikiem oryginalności więc nie planuję jakiś wielki zmian. Doprowadzę ją do stanu maksymalnie oryginalnego:)
Jedyną rzeczą którą zrobię to rezanko ringów na zegary i oraz podłącze sterownik zamka centralnego sterowanego pilotem.
Wiesz jakie były opłaty od diesli w niemczech w tamtych czasach? Diesel po wysokiej cenie zakupu musiał sie zwrócić w trasach. Cięzko uwierzyc w taki przebieg benzyny a nie dopiero diesla...ale czy to takie ważne, mój ma z ponad 400k km a na hamowni wypluł ponad serie... w ten przebieg to cięzko uwierzyć. Niech służy :-)

Awatar użytkownika
kolkus
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kolkus » 16 mar 2009, 23:54

Kolego możesz mi wierzyć lub nie ale nie mam podstaw nie wierzyć w ten przebieg auta. Książka serwisowa była prowadzona do 2004 roku z ostatnim wpisem na 110 tys. W tym własnie roku właściciel auta poszedł na emeryturę. Stan auta wizualny oraz techniczyn odzwierciedla jego przebieg. Przed zakupem tego egzempalrza obejrzałem nie jedno auto w PL i można było przeżegnać się lewą ręką co mi próbowali wcisnąć... <buu>

Awatar użytkownika
zgredek27
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: zgredek27 » 26 mar 2009, 08:50

kolkus pisze:Kolego możesz mi wierzyć lub nie ale nie mam podstaw nie wierzyć w ten przebieg auta. Książka serwisowa była prowadzona do 2004 roku z ostatnim wpisem na 110 tys. W tym własnie roku właściciel auta poszedł na emeryturę. Stan auta wizualny oraz techniczyn odzwierciedla jego przebieg. Przed zakupem tego egzempalrza obejrzałem nie jedno auto w PL i można było przeżegnać się lewą ręką co mi próbowali wcisnąć... <buu>
Heh, POLSKA to POLSKA u nas klepie się wszystko, niestety takie realia. Jeszcze trzeba wziąć pod uwagę że trzeba na tym zarobić. Więc aż strach pomyśleć za ile kupują te auta...

PS. przebieg chory, mały dla mnie ciężki do uwierzenia. Ale niech służy, kilometraż to chyba ostatnia rzecz na którą zwracam uwage w takich autach. A tak z ciekawości, sprawdzałeś z którego roku książka serwisowa? :mrgreen:

Awatar użytkownika
kolkus
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kolkus » 01 kwie 2009, 17:58

zgredek27 pisze:A tak z ciekawości, sprawdzałeś z którego roku książka serwisowa? :mrgreen:

Książka z 1994. Już Ci lepiej???

Zablokowany

Wróć do „Archiwum starych zdjęć.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl