[80 b4 1.9TDI]rozładowuje akumulator
-
- Forum Audi 80
[80 b4 1.9TDI]rozładowuje akumulator
mam taki problem mam pobór prądu 0.5-0.6A czyli bardzo duzo 1 lub 2 noce i akumulator pada. Wyciągnąłem 4 bezpiecznik i pobór prądu jest taki jak powinien być czyli wszytko jest w pożądku , bezpiecznik odpowiada za:światła do czytania ,bagażnik,zegar,zapalniczka,oświetlenie wewnętrzne,lusterko(nie mam elektryczynych),komputer(nie mam),klimatyzacja(nie mam) i za radio
na któryś z tych elementów chyba jest jakieś zwarcie skoro bierze prąd ale ajgorsze jest to ze wszytskie działają i nie wiem jak się zabrać za naprawie i jak zdjagnozować gdzie jest usterka
jeżdze cały czas z wyciągniętym 4 bezpiecznikiem:/
na któryś z tych elementów chyba jest jakieś zwarcie skoro bierze prąd ale ajgorsze jest to ze wszytskie działają i nie wiem jak się zabrać za naprawie i jak zdjagnozować gdzie jest usterka
jeżdze cały czas z wyciągniętym 4 bezpiecznikiem:/
Kolego odepnij radio od kostek i sprawdź, moze Ci się świeci cały cas lampka w bagażniku (wyciąg żarówke) sprawdź. Troche inwencji <ok>
a w dodatku mogłeś podpiąc się pod któryś z istniejących temató o dużym poborze prądu.pozdro
a w dodatku mogłeś podpiąc się pod któryś z istniejących temató o dużym poborze prądu.pozdro
4-zegar pojazdowy,oświetlenie bagażnika, oświetlenie wnętrza
pojazdu,lusterko do makijażu,lampki do
czytania,gniazdko/elektryczna zapalniczka, komputer pokładowy 15A
- melomarcin
- Forum Audi 80
witam. u mnie też takie rzeczy miały miejsce; nowy akumulator rozładowywał się w kilka nocy. interwencja elektryka sprawiła że odnalazł przyczynę - przekaźnik otwierania szyberdachu. coś tam zwarcie robiło czy coś.... generalnie przekaźnika nowego nie warto kupować bo to i kosztowne i trudno znaleźć, tylko znajomy mechaniko-elektryk powymieniał jakieś wnętrzności tegoż przekaźnika i śmiga super
pozdro
pozdro
krisiun1, jeśli masz 0,09A to nadal za dużo. masz gaz? Max to 0,03A. Czym sprawdzasz? Porównaj wynik z jakimś inym miernikiem. A i jeszcze jedno, jak się mierzy pobór to trzeba chwile oczekać od rozpoczecia pomiaru, bo po odłączeniu klem i pomiarze odpala się komp i instalacja gazowa itp. i Wynik jest w miare prawdziwy dopiero po upływie około 0,5-1min od rozpoczecia pomiaru. pozdro
Zejście z 0,40A do 0,09A to już spory wynik, po wyciągnięciu wszystkich bezpieczników nadal utrzymywał się 0,09A.Sprawdzę jeszcze instalację LPG.
[ Dodano: 2009-03-16, 19:28 ]
Instalacja LPG bierze 0,03A poniżej 0,06A nawet po wyjęciu wszystkich bezpieczników nie udało mi się zejść.Wydaję mi się że taki pobór prądu nawet przy 0,09A nie powinien w krótkim czasie rozładować akumulatora.
Pozdrawiam
[ Dodano: 2009-03-16, 19:28 ]
Instalacja LPG bierze 0,03A poniżej 0,06A nawet po wyjęciu wszystkich bezpieczników nie udało mi się zejść.Wydaję mi się że taki pobór prądu nawet przy 0,09A nie powinien w krótkim czasie rozładować akumulatora.
Pozdrawiam
-
- Forum Audi 80
Koledzy. Miałem ten sam problem. Też szukałem przyczyny. Jeździłem, a gdy zostawiałem autko na noc to rano nie odpaliło. Myslałem że gdzieś musi być przebicie do masy, sprawdzałem żrówki, odpinałem radio itd, wszystko co możliwe i nic. Pewnego razu wpadłem na pomysł żeby podciągnąć pasek od alternatora i problem rozwiązany. Wszystko hula i w największy mróz autko pali. Akumulator maiłem nówkę chciałbym wsponieć. pozdro
- melomarcin
- Forum Audi 80
witam dolaczam sie do temetu mam problem tego typu ze kiedy auto jest codziennie uzywane to odpala bez problemu a kiedy juz postoi z dwa dni i na 3 dzien chce go odpalic to juz nie odpali akumulator rozładowany;/ no i pewnego dnia odlaczylem alarm no i teraz chodzi bez problemu przy odlaczonym alarmie czyli powod to alarm za duzo pradu ciagnol;/ nom i teraz co on sie popsul? ze tak ciagnol prad?? bo jeszcze jak byl podlaczony to jak zamykalem to kierunki nie migaly a po jakism czasie zaczela migac prawa strona i potem juz nie migaly wogule;/ czyli co popsul sie calkiem ? do wymiany?czy mozna cos z tym zrobic jeszcze?? pozdrawiam
Witam. ja miałem podobnie z akumulatorem, przy codziennej eksploatacji nie było problemu jednakże podczas niskich temperatur akumulator nie wytrzymywał 24H . Przyczyną była żle podłączona pamięć radia ( objawy:przy wyłączonych światłach i włączonym radiu - tuner- zapalało się podświetlenie zegarów i oraz podświetlenie tylnej tablicy rejestracyjnej przy przełączeniu na CD objawy ustępowały). Dobrze tez podczas nie użytkowania autka zdejmować panel radia.