A skąd pewność, że uszczelka znowu poszła do lasu? Jakie trasy pokonujesz? Czy silnik jest w stanie w czasie jazdy porządnie się rozgrzać czy raczej jeździsz krótkie odcinki na zimnym silniku? Jeśli tak to moim zdaniem uszczelka jest ok. Na zdjęciu nie widzę jakichś mocno niepokojących objawów. Spadek mocy może być skutkiem słabego sprężania (jeśli pomiar zrobiłeś poprawnie) lub/i ustawienia zapłonu, i/lub źle ustawionej mieszanki. Ja u siebie mam uszczelkę Goetze,
MaXuS pisze:Uszczelkę wymieniałem bez planowania. "nie było po co" na top wyglądało, uszczelka zakładana na smar grafitowy.
Bez komentarza.
MaXuS pisze:niech ktoś doradzi jaki olej do LPG z przebiegiem 145 000 tyś. wtedy wlewałem 10W40 Lotosa.
Może być, osobiście obecnie używam Shell'a, wcześniej też lałem Lotos z tym, że wymieniałem go 2 razy do roku niezależnie od małego przebiegu.
MaXuS pisze:Filtr oleju tez muszę wymieniać :cry: ??:D
Ja bym wymienił.
MaXuS pisze:I ostatnie dolać płynu i jeździć, czy lepiej jutro wstawić i zdjąć głowicę?
Najpierw dokładnie obejrzyj wszystkie króćce czy nie ma przecieku. Czasem lubi cieknąć płaszcz wodny kolektora (zwłaszcza jeśli nie wymieniałeś uszczelki w kolektorze). Problem polega na tym, że strasznie trudno cokolwiek tam dojrzeć bo przeszkadza osprzęt i sam kolektor. Często cieknie przy trójnikach do reduktora i na samym reduktorze.
MaXuS pisze:A i jeszcze jedno, wymiana pierścieni ... Duża filozofia?
Trzeba ściągać michę, żeby dostać się do korbowodów. Ale sama wymiana pierścieni jeśli cylindry mają owal nie ma większego sensu, możesz sobie narobić jeszcze większej biedy. Jak zdejmowałeś głowicę to zawory docierałeś?