[All] Wyciszanie drzwi + dystanse głosnikowe
[All] Wyciszanie drzwi + dystanse głosnikowe
Witam panów mam kilka pytań na temat wygłuszenia drzwi a mianowicie powiedzcie czym to zrobić najlepiej i jak można jakieś foto na ten temat. Czy mam wygłuszyć w środku i na zewnątrz drzwi bo widziałem że zdjęto tapicerkę drzwi i naklejono wygłuszenie na drzwi ale czy jest też ono w środku bo troche czytałem. Jak wykonać samemu te nie wiem czy dobrze zrozumiałem taschki żeby zamontować większe głośniki radio JVC KDG 821 :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 26 paź 2012, 11:23 przez Korzonek, łącznie zmieniany 4 razy.
Hej DOC dobrze piszesz siedze tu kilka godzin i czytam i czytam nie mam dość ale temat wciąż mnie nurtuje bo jedne posty zrób sam drugie jedź do salonu ja mogę sam wygłuszyć drzwi matami czy lepiej salon i jakie maty o tych też jest dużo np DYNAMAT mam w obecnej chwili tylko allegro i zakup przez internet.Nagrzewarke zakupie ale w jaki sposób wygłuszyc Kłaść jeden kawałek koło drugiego szczelnie na blasze wewnątrz drzwi i pod boczkiem. Drugie czy głośnik przykręcić do drzwi czy boczka bo też jest różnie czy stosować te taschki. Ja mam kombi troche nietypowe i już wysyłałem zdjęcia boczków drzwi do firmy która robi te taschki twierdzą że z takimi się nie spotkali. Dzięki za pomoc tylko jedno jeszcze pytanie głośniki do tego sprzętu w/w skala cenowa ok 400 zł jakie w których miejscach. Mam normalne na podszybiu i 16,5 drzwi tylnie syczki przy klamkach na tyle. narka
Przepraszam DOC nie rozumiem Twego wcześniejszego postu: Nie zapomnij wyciąć otworów w oryginalnych boczkach centrycznie tak jak głosnik. Zrób te otwory mniejsze ok 12-13 cm. Da Ci to lepszy efekt niz otwór 16-17 cm w tym przypadku. Może to być zarówno kwadrat jak i koło, aby w obu identycznych rozmiarów.
Przepraszam DOC nie rozumiem Twego wcześniejszego postu: Nie zapomnij wyciąć otworów w oryginalnych boczkach centrycznie tak jak głosnik. Zrób te otwory mniejsze ok 12-13 cm. Da Ci to lepszy efekt niz otwór 16-17 cm w tym przypadku. Może to być zarówno kwadrat jak i koło, aby w obu identycznych rozmiarów.
Witam mam takie same boczki jak ty i zamontowałem głośniki 16,5 cm bez żadnych ringów czy tashek. Materiał boczka jest dość sztywny i nic nie pracuje, nie trzeszczy-jest poprostu lux. Dodatkowo masz elektryczne szyby także to tylko kwestia wymierzenia wycięcia otworu. Nie mam aparatu, ale może później załączę jakieś zdjęcie z telefonu jak to u mnie wygląda.
Jak pewnie wiesz ten boczek jest spłycony, ale akurat daje to ładny kanał na głośnik i wszystko ładnie pasuje i aż się prosi żeby to wykorzystać.
Jak pewnie wiesz ten boczek jest spłycony, ale akurat daje to ładny kanał na głośnik i wszystko ładnie pasuje i aż się prosi żeby to wykorzystać.
- Krycha
- Forum Audi 80
- Imię: Krystian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.6 ABC
- Kontakt:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=9787 drugi post od góry.. Wystarczy troche poszukać po interencie ....ale chyba się nie chce
Nie ma się co dziwić, bo to poprostu gra bardzo dobrze. A jeśli chodzi o wygląd to na żywo wygląda lepiej panie Administratorze , ale i tak nie było to robione na super wygląd tylko symetrię i najlepsze wykorzystanie tego boczka i nie pchanie się w koszty i zmianę boczków i kupowanie do nich tashek. Jeśli chodzi o fazki i ciekawość wyglądu to czasami jak się przefazkuje, to się schowek przy zamkniętych drzwiach nie otwiera . Drzwi są wytłumione. Zapewniam, że na codzień nie oglądam tych maskownic przy otwartych drzwiach, ani też jak to jest zamontowane, bo nie mam na to czasu. Siadam, wciskam panel i cieszę się muzyką,a przy zamkniętych drzwiach i tak nic prawie nie widać.
Podpinam się pod temat. Zakładam właśnie elektryczne szyby z przodu, kupuje więc oryginalny całe zestaw, ale mam możliwość kupienia razem z nim właśnie takich nietypowych boczków-wydaje mi sie że może być całkiem niezły dźwięk z tego. Zastanawiam się jednak czy nie lepiej kupić jednak taschki? Proszę doradźcie, szczególnie wszystkie za i przeciw, no i ewentualnie może ktoś miał porównanie w odsłuchu takich 2 konfiguracji.