Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[ALL]Wzmacniacz - podlaczenie

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radiootwarzacze, nawigacje GPS, radia CB.
Awatar użytkownika
koko666
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: koko666 » 05 sty 2008, 20:27

sorry, moj blad, bo ty zdaje sie masz diesla (nie znam wszystkich oznaczen). sprobuj podlaczyc na probe jakis inny wzmacniacz i zobacz czy bedzie roznica.

rajczakowskab.
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: rajczakowskab. » 06 sty 2008, 18:44

Dzisiaj odłączyłem w swoich kablach RCA masę i włączyłem silnik i dalej piszczy i słychać kierunkowskazy czyli jak bym kupił filtr masy na kable RCA to i tak by nic to nie dało. Jak odłącze całkiem sygnałuwki to nic nie słychać. Zastanawiam się nad kondensatorem czy on by mógł mi pomuc. Czy takie coś jest wstanie temu zaradzić
http://allegro.pl/item291796517_kondens ... iskow.html
Dodam że puściłem kable sygnałowe i zasilania osobno

Awatar użytkownika
koko666
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: koko666 » 06 sty 2008, 21:22

jak odlaczyles mase w kablach RCA? nie rozumiem tego...RCA to chinch, jak mogles odlaczyc mase?
ten filtr nazywa sie filtrem petli masy, chodzi o to zeby wzmacniacz sie nie masowal przez kable RCA na radiu.
Jak odlaczysz calkiem kable RCA to oczywiste ze bedzie cisza w glosnikach, bo nie ma zadnego sygnalu.
co do kondensatora to obawiam sie ze tez niewiele da, raz mialem podobna sytuacje i nie pomogl

amcataudio

Post autor: amcataudio » 17 sty 2008, 09:23

Rola kabli jest bardzo ważna zasilające jak i RCA odgrywają dużą rolę. Można się pokusić na filtr RCA i zasilania ale te z kolei nie zawsze zdają egzamin na medal. Kabel dobrej klasy i w dodatku kierunkowy już pomoże. A piszczenie z alternatora można najpierw sprawdzić po przez dodanie kondensatora na alternator. W innym przypadku pomaga kondensator buforujący montowany nie dalej jak 50 cm od wzmaka (długość przewodu). Przez to ja nigdy nie zakładam tanich przewodów bo roboty a efekt znikomy. Po za tym filtry już obcinają pasmo i odcinają niektóre częstotliwości.

pawlo997
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: pawlo997 » 16 mar 2009, 22:52

koledzy proszę o pomoc mam taki problem na wyłączonym silniku radio chodzi bardzo dobrze a jak włączę silnik to jest pisk w tweeterach w dzwiach i jak zwiększam obroty to pisk jest coraz większy i coraz bardziej denerwuje. Głośniki w dzwiach są odłączone dodam ze nie mam tych przewodów RCA tylko sygnał z tylnych głośników na półce jest puszczony do wzmacniacza i później do subwoofer. Prosze o pomoc .

Awatar użytkownika
Oofol
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Oofol » 17 mar 2009, 08:52

pawlo997 pisze:koledzy proszę o pomoc mam taki problem na wyłączonym silniku radio chodzi bardzo dobrze a jak włączę silnik to jest pisk w tweeterach w dzwiach i jak zwiększam obroty to pisk jest coraz większy i coraz bardziej denerwuje. Głośniki w dzwiach są odłączone dodam ze nie mam tych przewodów RCA tylko sygnał z tylnych głośników na półce jest puszczony do wzmacniacza i później do subwoofer. Prosze o pomoc .
Kolego mozesz jeszcze raz wytlumaczyc jak masz podpiete te glosniki bez chinchow??!!
Co do poprzedniej sprawy, moze kolega powinien sprobowac podpiac mase od wzmacniacza w innym miejscu.
Ostatnio zmieniony 17 mar 2009, 18:15 przez Oofol, łącznie zmieniany 1 raz.

pawlo997
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: pawlo997 » 19 mar 2009, 01:22

Z dwóch tylnych głośników mam tak jak by pobieranie dźwięk do wzmacniacza. czyli do tylnego lewego głośnika mam podłączony do + i do - przewód i do tylnego prawego też mam podłączony przewód do + i do - i te 4 przewody idą do wzmacniacza i to jest tak jak by źródło dźwięku. mam nadzieje ze mnie rozumiecie . i problem jest tez w CB jak próbuje coś mówić przez CB to jest też taki gwizd w głośniku od CB radio ale jak ktoś coś do mnie mówi to jest ok. to wszystko dzieje się na włączonym silniku. jak jest wyłączony to jest wszystko ok. proszę o pomoc.

Awatar użytkownika
Oofol
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: Oofol » 20 mar 2009, 10:08

Sprawdź regulator napięcia w alternatorze.

Awatar użytkownika
dexx
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: dexx » 20 mar 2009, 21:36

I podepnij radio bezpośrednio do akumulatora ( - daj gdzieś najbliżej do masy) i kable z dala od układu WN. Jak dalej będzie gwizd załóż koraliki ferrytowe na kabel zasilający (+) w miare blisko radia.

mietek81
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Wzmacniacz - podlaczenie

Post autor: mietek81 » 22 cze 2010, 20:11

witam koledzy mam nietypowy problem posiadam wzmacniacz philips xp640. i sa 4 wejscia do podpiecia power.remote,ground,12v.wszystko wiem o co chodzi. 12v to plus z aku ground masa a remote zmostkowałem z 12v. a powiedzcie mi co podpiac pod power. wyklada to całkiem podobnie jak na tym wzmacniaczu . philips_dap_900
Ostatnio zmieniony 11 sty 2012, 15:50 przez mietek81, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
BeeAndHunny
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: BeeAndHunny » 22 cze 2010, 20:46

Witam.
Kolego XP-240 powinien mieć kolejno Power (+12 z aku), Ground(- z aku bądź karoserii), Remute nie mostkujesz z + akku bo wzmak bedzie cały czas właczony i bedzie ci aku rozładowywał, tylko podłaczasz REM z jednostki, czyli sterowanie anteny, tu pojawia sie napiecie dopiero po załaczeniu jednostki i odpala ci wzmak, wyłaczając jednostke wyłączasz równiez wzmaka...Oile sie nie myle ten wzmak posiada również ACC+12, to podpinasz jeżeli masz start radyjka po przekreceniu kluczyka wykorzystując pozycje ACC, wtedy możesz sobie również tak wzmaka podłączyć...

mietek81
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mietek81 » 22 cze 2010, 21:18

kolego xp640. ma od lewej POWER potem REMOTE .ground. 12V to remote to wiem ze moge tam podpiac jak napisałes ale niewiem co podpiac pod power bo jak podpinam tak jak ma byc plus z aku minus z budy i remote z radia wzmak nie działa

Awatar użytkownika
BeeAndHunny
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: BeeAndHunny » 22 cze 2010, 21:52

Pod POWER obowiazkowo +12 z aku, ewentualnie mozesz zrobic mostek z + wzmaka na Rem i sprawdzic czy sie odpali, jeżeli masz jeszcze tą pozycje ACC+12, bo nie wiem czy o tym samym wzmaku piszemy to spróbuj mostek z REM'u bądź z +...Poza tym sprawdź bezpieczniki jeżeli mody z podłączeniem nie pomogą a jak dasz rade to wrzuc fotę terminali...

terranovy
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: terranovy » 04 lip 2010, 13:21

kłaniam

dla pewności ja bym looknął do środka - bo cos mi sie widzi, ze oba konektory remuta mogą byc spiete - wlot wylot - schemat by sie przydał

a co do zasilania
juz powiedziano 12v , gnd , i rem - skąd?
1. albo z radia - wyjscie na antene elektryczną - wtedy radio startuje piecyk
2. lub ze stacyjki - komutowane zasilanie - zalączane po przekreceniu
ta opcja uniemozliwie start pieca na postoju - może i dobrze dla baterii

długie chinche caraudiowe maja miedzy soba linke - nie sie prowadzi sygnal remutowy

nie ma potrzeby robic mostkow, ale jak ktos chce to nie nalegam
napisz co wymodziles
pozdro t-y

wiem ze troszke spóżnione - ale ciekawią mnie rozwiąania

Penny
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Jak podłączyć subwoofer sony xplod do wzmaka 4 kanałowego?

Post autor: Penny » 04 lis 2012, 21:30

Kupiłem okazyjnie wzmacniacz voice kraft mb 1200 i subwoofer sony xplod 1300 watt.
Mam pytanie, jak podłączyć suba do tego wzmaka, jest on 4-kanałowy i nie wiem pod które wyjscie podpiąć kable łączące go z subem.

tak wyglądają jego wyjścia
http://www.google.pl/imgres?imgurl=http ... Aw&dur=229
Ostatnio zmieniony 05 lis 2012, 12:51 przez Penny, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio, GPS, CB.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl