[80 B4 TDI 1Z] Cykanie po wymianie popychaczy:(
[80 B4 TDI 1Z] Cykanie po wymianie popychaczy:(
Witam. Wymienilem popychacze, ale gdy silnik sie rozgrzeje i mocniej go pogonie tak powyzej 120km/h to w silniku nadal slysze lekkie cykanie Pozniej jak pojade troche wolniej, np. po miescie to znowu przestaje.. :-| czy to moze byc wtryskiwacz, jego koncowka, lub zawor? prosze o podpowiedzi..
2.0 ABK tez klepie powymianie popychaczy
witam mam podobny problem w silniku benzynowym, jezdze na gazie po wymianie popychaczy nadal slychac ''zegot" slychac go na wolnych obrotach i przy wolnym rozpedzaniu mechanik powiedzial mi ze mam wypalone gniazda w glowicy
Re: 2.0 ABK tez klepie powymianie popychaczy
jeśli nie brakuje mocy to nie stawiałbym na wypalone gdziaza czy podwieszające się zawory.rafales83 pisze: mechanik powiedzial mi ze mam wypalone gniazda w glowicy
Mam rówież 1Z i czasem cyka ale lekko. Też zmieniłem szklanki, wtryski (od ASV) i dalej czasem cyka.
Zanajomi mechanicy powiedieli WALIĆ TO.
O.K DZIEKI JA TEZ PRZESTANE SIE TYM CYKANIEM PRZEJOMOWAC POZDRAWIAM
[ Dodano: 2007-06-07, 18:19 ]
Witam wymienilem wczoraj olej na schell helix plus 10W-40 i cykanie szlyszalnie zminimalizowalo sie dotychczas jezdzilem na mobil1 10W-40, przynajmniej mechanik powiedzial mi ze taki olej wlal po wymianie popychaczy , teraz to przynajmniej widzialem ze mechanik wlewal oryginalny olej z banki POZDRAWIAM
[ Dodano: 2007-06-07, 18:19 ]
Witam wymienilem wczoraj olej na schell helix plus 10W-40 i cykanie szlyszalnie zminimalizowalo sie dotychczas jezdzilem na mobil1 10W-40, przynajmniej mechanik powiedzial mi ze taki olej wlal po wymianie popychaczy , teraz to przynajmniej widzialem ze mechanik wlewal oryginalny olej z banki POZDRAWIAM