Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

B4 NG by Duo.. ALUETT RONDELL BBS RS str. 1 i 7

Zamknięte ale dostępne tematy, własnych zdjęć samochodów do obejrzenia.
s4nte
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: s4nte » 18 mar 2009, 16:08

nie sztuka jest kupić zadbane i ładnie wyglądające auto,sztuka jest kupić nie zadbane i brzydkie auto,a zrobic z niego naprawde fajne toczydełko.także powodzenia życze w reanimacji.

Awatar użytkownika
labek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: labek » 18 mar 2009, 17:48

Jeśli dales za niego do 2 tyś złoty to może i sie opłaca, wiecej bym nie dal za takiego szmelca <ok> a za 3 tyś mozna dostać juz coś w dużo lepszym stanie z Q ;-)

Awatar użytkownika
blacksjz
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: blacksjz » 18 mar 2009, 17:52

labek pisze:eśli dales za niego do 2 tyś złoty to może i sie opłaca, wiecej bym nie dal za takiego szmelca <ok> a za 3 tyś mozna dostać juz coś w dużo lepszym stanie z Q ;-)
Duo <quattro> nie chciał bo nie posadzi go 2 cm nad ziemią :-D
Chyba sie opłacało :-) nawet na części

Awatar użytkownika
duo
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: duo » 18 mar 2009, 18:28

czasami głupota i uparcie innych ludzi mnie poprostu złości .. okazje kupuje takie jakie sie trafiają .. ja akurat na quattro parcia nie miałem, a że się trafiło bez to takie wziąłem ;-)

noorbi

Post autor: noorbi » 18 mar 2009, 19:25

labek, nie przesadzaj. Faktycznie stan samochodu jest mocno tragiczny.
Ale nie wiemy za ile Duo go kupił, więc nie pisz w ten sposób.
Policz sobie koszt soczewek, zderzaków, spojlera i już przekroczysz 3 tys. <ok>
A przecież jeszcze dużo innych elementów jest.

PS. Jakbyś gdzieś znalazł takiego dawcę za 3 koła to daj cynka, chętnie przygarnę.

Awatar użytkownika
8S3
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: 8S3 » 18 mar 2009, 19:45

Ja też nie porwał bym się na takie coś i jestem podobnego zdania co kolega labek,
Moim zdaniem 80tka to za stare auto ale to już moje zdanie.
Taką operacją mógłbym robić gdyby to było conajmniej A4 B6 lub jakiś stary model ale unikatowy.

Tak, czy tak życzę powodzenia w projekcie i czekam na efekt końcowy ;-)

Awatar użytkownika
FranoF1
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: FranoF1 » 18 mar 2009, 19:48

Ja sie tak zastanawiam cały czas, po co to wszystko :roll:

Miałes fajną B4ke, to ją sprzedałeś... Czemu?

Kupiłeś teraz kolejne B4, tylko, że z 1 garem więcej, kilka ps na plus, za to w stanie tragicznym, i teraz próbujesz ją uratować, po co?

Nie lepiej kupić, coś na prawdę godnego? np. jakieś S2 Limo? Bo widzę, że avanty i coupejki Cie nie podniecają...

Więc pozostaje jeszcze Compi, dlaczego nie kupiłeś takiego? Nie było?

Albo chodź by, jakieś 2,8 lub 2,6 mocy pod dostatkiem, spalanie prawie, że podobne, auto nie kuleje, jedzie jak należy na swoją bude.

Ratować, rozumiem, można, ale starsze modele, np. B1, B2, ale takich B4ek jest od &#8230;..

Pozdro i bez obrazy.

Awatar użytkownika
wujo1
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: wujo1 » 18 mar 2009, 19:52

też się właśnie zastanawiam z tej mogłeś parę fantów wziąć do tamtej i by było gites majonez :-D przecież załatwienie czegoś to dla ciebie bułka z masłem :-/

Awatar użytkownika
gornik
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: gornik » 18 mar 2009, 20:30

labek pisze:Jeśli dales za niego do 2 tyś złoty to może i sie opłaca, wiecej bym nie dal za takiego szmelca <ok> a za 3 tyś mozna dostać juz coś w dużo lepszym stanie z Q ;-)
Labek wezmę parę B4ek w Q za 3k PLN i takich ja duo też ze dwie za 2k PLN (może być i tak walona, ale zderzaki przód i tył S2, soczewki, dwa komplety kozak felg itd.). Moim zdaniem trochę Cię poniosło z cenami.

FranoF1 rozmawiałem z Łukaszem np. o Competition i to dlatego nie zdecydował się na taki model, ani na S2, gdyż on chcę modzić - auto będzie sporo odbiegać od serii, a Compi/S2 szkoda niszczyć na takie akcje. Trafiła się okazja to wpadło NG, takie życie, że to nie salon.

Pozdro <ok>

kyto
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: kyto » 18 mar 2009, 20:45

FranoF1 pisze:Ja sie tak zastanawiam cały czas, po co to wszystko
pyta osoba, ktora do b4 wsadzila 1,8 t i w zasadzie zbudowala go od podstaw wkladajac mase kasy. wladowales kase w stare b4 ktorego jest od... pozwol, ze zacytuje Ciebie...
FranoF1 pisze:Nie lepiej kupić, coś na prawdę godnego?
auto jakie jest takie jest, jesli ktos ma wizje to uwazam, ze powinno sie go wspierac. w sumie wasze malkontenctwo jest tez jakas forma inspiracji dla Dua. mnie sie auto podoba, zycze powodzenia.

swoja droga mam pytanie (retoryczne) do tych, ktorym nie podoba sie ten zakup: duza czesc uzytkownikow ma b4 i wklada w nie kase, a to zderzaki, a to lampy, a to fotele, a to kierownice z innych modeli, a to spryskiwacze, a to filtry stozkowe...po co to wszystko? b4 to zaden klasyk. zwykle toczydlo ktore za jakis czas zniknie. auto jakich wiele. a co do quattro...90% uzytkownikow nawet nie wie jak je wykorzystac i tak naprawde jakie sa z niego korzysci, wiec nie wiem czy to az taki argument przy zakupie. pozdrawiam Duo i zycze powodzenia

Awatar użytkownika
mazakback
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: mazakback » 18 mar 2009, 21:12

Ja was w wiekszości nie rozumiem. Kazdy z was jeczy stan "tragiczny". A co tu takiego tragicznego? Smieszne "alu" dodatki? A te uderzenie? 80% waszych sprowadzonych "kochanych audiczek" bylo w swoj sposob uderzone. Sam wiem ze moje bylo uderzone w przod. Teraz pozostaje kwestia z jakich czesci bylo skladane. Jak oryginalne to nawet sladu moze nie byc.

Ja osobiscie wole kupic samochod podrapany ale w nienagannym stanie technicznym jak w super wypucowanym ociekajacym z plaku stanie, a z silnikiem ktory pojezdzi z 2000km i stanie bo "cos" sie zepsulo.

I osobiscie zgadzam sie w 100% z kyto

Duo działaj tam! :mrgreen: Na bank bedzie zycher <ok>
<ok> <ok>

noorbi

Post autor: noorbi » 18 mar 2009, 21:19

Koledzy nie rozpędzajcie się tak.
Między tą B4, a autem Frana jest przepaść jak Wielki Kanion.
Opłacało się kupić to auto na części, nic więcej, choć życzę jak najlepiej Właścicielowi.

Proponuję nie krytykować cudzych komentarzy tylko wyrazić swoje.

Awatar użytkownika
FranoF1
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: FranoF1 » 18 mar 2009, 21:28

gornik pisze:FranoF1 rozmawiałem z Łukaszem np. o Competition i to dlatego nie zdecydował się na taki model, ani na S2, gdyż on chcę modzić - auto będzie sporo odbiegać od serii, a Compi/S2 szkoda niszczyć na takie akcje. Trafiła się okazja to wpadło NG, takie życie, że to nie salon.
Mówisz tak, jakby Duo chciał z tego samochodu zrobić choinkę....

Tylko teraz mi nie pisz, że takich samochodów jak eSki czy też Compi nie da modzić. Chyba, że dla Ciebie założenie zderzaków, kierownicy, tapicerki, tłumika to wszystko, co sie da poprawić.
pyta osoba, ktora do b4 wsadzila 1,8 t i w zasadzie zbudowala go od podstaw wkladajac mase kasy. wladowales kase w stare b4 ktorego jest od... pozwol, ze zacytuje Ciebie...
Czy Ty, aby na pewno znasz moją sytuacje? Chyba nie, ale chętnie przypomnę, Audi które jestem w posiadaniu, wraz z ojcem jesteśmy pierwszymi właścicielami, i proszę Cie nie porównuj samochodu Duo do mojego.
kyto pisze:auto jakie jest takie jest, jesli ktos ma wizje to uwazam, ze powinno sie go wspierac. w sumie wasze malkontenctwo jest tez jakas forma inspiracji dla Dua. mnie sie auto podoba, zycze powodzenia.
Wystawiają auto na forum, trzeba się liczyć z krytyką.

Dzięki Noorbi.

Awatar użytkownika
wujo1
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: wujo1 » 18 mar 2009, 21:33

FranoF1 pisze:Cytat:

Czy Ty, aby na pewno znasz moją sytuacje? Chyba nie, ale chętnie przypomnę, Audi które jestem w posiadaniu, wraz z ojcem jesteśmy pierwszymi właścicielami, i proszę Cie nie porównuj samochodu Duo do mojego.
ale jaki był stan audi frana a jaki jest teraz tej

Awatar użytkownika
gornik
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: gornik » 18 mar 2009, 21:38

FranoF1 wiadomo, że Łukasz nie będzie robił czegoś co bardzo będzie ingerować w wygląd. Jego zdanie jednak było takie, że Compi/S2 ma być takie jak zostało stworzone i tego się nie modzi. Rozumiem to bo też bym nie ruszał nic w tych autach. Nie chcę zdradzać tego co mi mówił, sam z czasem to pokaże opisze i rzeczywiście byłoby to skaleczenie, odebranie tych atutów eSce czy Compi, które mają.

Sam obejrzałem to Audi i spytałem się czy jest zdecydowany na taką robotę - był przekonany w 100%.

Może chce udowodnić, że z niczego (no prawie) można zrobić coś porządnego hehehe <ok>

Przyjdzie Duo zobaczy co się dzieje, to może wam to dokładniej wyjaśni.

Pozdrawiam.

Zablokowany

Wróć do „Archiwum starych zdjęć.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl