[80 B4 2.0 ABT] Jak wyprostowac ustawienie kierownicy.
[80 B4 2.0 ABT] Jak wyprostowac ustawienie kierownicy.
Witam wszystkich kolegów klubowych.
Mam taki problem po wizycie u mechanika mam krzywo ustawiona kierownice .
Jak moge ja wyprostowac .
Jak sie ja zdejmuje ,poczynajac od demontazu klaksona w srodku kierownicy .
Mam tez wrazenie ze jest za mocno wsunieta w dol bo obciera plastik ( jak pracuje slychac szuranie plastiku ),czy moge ja delikatnie odsunac .
Chwilowo mam wymontowana stacyjke wraz z blokada kierownicy ,czekam na wkladke .
Czy byc moze to jest powod ze tak ciezko chodzi ?.
Pozdrawiam .
Mam taki problem po wizycie u mechanika mam krzywo ustawiona kierownice .
Jak moge ja wyprostowac .
Jak sie ja zdejmuje ,poczynajac od demontazu klaksona w srodku kierownicy .
Mam tez wrazenie ze jest za mocno wsunieta w dol bo obciera plastik ( jak pracuje slychac szuranie plastiku ),czy moge ja delikatnie odsunac .
Chwilowo mam wymontowana stacyjke wraz z blokada kierownicy ,czekam na wkladke .
Czy byc moze to jest powod ze tak ciezko chodzi ?.
Pozdrawiam .
musisz jeździć ustaw koła prosto przejedz kawałek do przodu i do tyłu tak z pare razy i kierownice będziesz przekładał o ząbki i ustawisz prosto :-o a jak będzie ściagać to ustaw zbieżność :mrgreen:
Ostatnio zmieniony 20 gru 2008, 18:19 przez wujo1, łącznie zmieniany 1 raz.
willi pisze:można przestawić kierownice :!: z tym że najpierw sprawdz czy czasami nie masz mocniejszego skrętu np. w prawo a słabszego w lewo ponieważ często się to zdaża a wtedy tylko i wyłącznie pozostaje jazda do warsztatu zajmującego się zbieżnością
Jeżeli przestawi kierę wtedy na pewno będzie miał
zależy co będzie miał bo czy kierownice zasz w lewą czy prawą strone to i tak nic nie pomoże ponieważ zależy jak ustawione są drążki kierownicze. ja miałem niedawno tak że w jedną strone mogłem zawrucić na szerokości jezdni a w druga to na trzy razy trzeba było :mrgreen: i pomógł naprawde tylko koles na zbieżności
samą kierownica można korygować tylko małe błędy które nie będą mocno odczówalne a nieraz nawet to jest wskazane po zbieżności bo nigdy nie wiadomo czy ktoś przed tobą nie kombinował coś
samą kierownica można korygować tylko małe błędy które nie będą mocno odczówalne a nieraz nawet to jest wskazane po zbieżności bo nigdy nie wiadomo czy ktoś przed tobą nie kombinował coś
Kierownica .
Witam .
Kierownica byla zdejmowana do demontarzu stacyjki ,w zawieszeniu nic nie bylo robione .
Dziekuje za pomoc .
:lol:
Kierownica byla zdejmowana do demontarzu stacyjki ,w zawieszeniu nic nie bylo robione .
Dziekuje za pomoc .
:lol: