[B4] opony 195/50 r15
[B4] opony 195/50 r15
koledzy jak w temacie, mam dylemat czy kupić takie nowe opnki. Są to michelin pilot sport. Chciałbym kupić takie bo na moich alusach były 195/65 i wytarło mi dziure przy skrętach w nadkolu. Co sądzicie o tych oponkach w audiczce?? czekam na odpowiedzi
Ostatnio zmieniony 18 mar 2009, 21:36 przez cinek033, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: opony 195/50 r15
Mam letnie oponki na takim profilu, i powiem tak: Trzymanie na zakretach lepsze niz na profilu 65,nie buja buda, ale komfort spadl, czuc kazda dziure niestety;/ ...... Miales obnizana zawieche ze na 65 ci wytarlo dziure? :shock:cinek033 pisze:koledzy jak w temacie, mam dylemat czy kupić takie nowe opnki. Są to michelin pilot sport. Chciałbym kupić takie bo na moich alusach były 195/65 i wytarło mi dziure przy skrętach w nadkolu. Co sądzicie o tych oponkach w audiczce?? czekam na odpowiedzi
narazie nie będę wysnuwał opini na temat tych opon bo sam nie wiem jak bedą sie sprawowac, moze ktoś sie wypowie kto na nich jezdził wtedy bede miał przekonanie by ich nie kupowac. chodzi mi tylko co sadzicie o tym profilu, czy bedzie to jakos wygladac i czy da sie jezdzic na tym po naszych polskich dziurachtomek1982 pisze:z tego co mi wiadomo to te michelin co opisujesz o ile pamietam sa do dupy mowa o samych oponach jezeli juz kup inny model o ile dobrze pamietam montowano je w hondzie fr-v i sa zaje cholernie glosne odglos jak by łożyska sie rozpadly w kołach
[ Dodano: 2009-03-18, 21:11 ]
wiem ze takie szły seryjnie w b4, i dlatego takie kupilem na alusy, czy mozliwe ze obcierały przy skretach bo jest rant???????????tomek1982 pisze:195/65/15 to szly na pierwszy montaz tak wiec napewno jest cos nie tak jezeli ci o nadkola dotyka
chyba masz rację bo 50 zrobią duzy odstęp miedzy nadkolem a oponą i to rzeczywiscie nie bedzie ładnie wygladac. spróbuje chyba te 60mrozoo pisze:po zdjeciach patrzac, nie masz jakos mocno obnizonego zawieszenia, moze sprezyny juz nie teges... Radze kupowac juz jak cos na profilu 60 jesli koniecznie ma byc nizszy niz 65
- luk_OP_Q89
- Forum Audi 80
Pilot sporty to jak dla mnie przpłacone gumy,pracowałem w ASO i jezdziłem kilkunastoma autami na tym kapciu.Fulda jest niezła i nie taka droga,pirelki są ekstra ale na suchym.
Co do rozmiaru:195/50 jest za małe i będzie dzura w nadkolu(może uda ci się oberwać wydech przy okazji) poza tym prędkościomierz będzie zawyżał.205/50 to jest rozmiar który preferuje i polecam.
Co do rozmiaru:195/50 jest za małe i będzie dzura w nadkolu(może uda ci się oberwać wydech przy okazji) poza tym prędkościomierz będzie zawyżał.205/50 to jest rozmiar który preferuje i polecam.