[2.0 ABK LPG] Znaczny sapdek mocy na gazie
[2.0 ABK LPG] Znaczny sapdek mocy na gazie
Witam wszystkich klubowiczów
Mianowicie mam problem dotyczący jazdy na lpg posiadam instalacje drugiej instalacji da się odczuć duży spadek mocy miedzy bp a lpg na gazie idzie jak żółw powiem szczerze że byłemu gazownika i gaz został mi wyregulowany został zmieniony filtr gazu wymieniłem wszystko od kabli WN kopułkę palec świece i dalej nic co może być przyczyną tego..?? zła mieszanka gazu z powietrzem .??
Mianowicie mam problem dotyczący jazdy na lpg posiadam instalacje drugiej instalacji da się odczuć duży spadek mocy miedzy bp a lpg na gazie idzie jak żółw powiem szczerze że byłemu gazownika i gaz został mi wyregulowany został zmieniony filtr gazu wymieniłem wszystko od kabli WN kopułkę palec świece i dalej nic co może być przyczyną tego..?? zła mieszanka gazu z powietrzem .??
dokładnie nie ma takiego przyspieszenia jak na bp wiadomo że do końca nie bedzie chodził tak jak na bp ale na gazie jest tragedia w didadku jak przy wyprzedzaniu redukuje bieg to samochód ciągnie ale słabo dostaej nagłych przyspieszeń przy obrotach 3000 i 4000 jak wskazuwka na obrotomierzu dotknie 3000 to tak ja by sie turbona włączała i nagle przestaje i yak samo przy 4000 dodam że na bp tego nie ma..Benek22 pisze:Jak już to "instalację drugiej generacji" ale to pewnie przejęzyczenie więc mniejsza z tym. Auto zamula Ci w całym zakresie obrotów :?:
Krissq1 pisze:na regulacji byłem i jest niby wszytko w porządku tylko co ma sonda do gazu..??Danek pisze:Owszem, wydaje mi się, że porządna regulacja i/lub sprawdzenie oraz, w razie potrzeby, wymiana sondy lambda powinna pomóc.Krissq1 pisze:zła mieszanka gazu z powietrzem .?
Na podstawie wskazań sondy krokowiec lpg koryguje skład mieszanki gaz- powietrze (uboga-bogata)
Skoro masz LPG 2 Generacji to dość sporo.Użyj opcji szukaj, nie raz było wałkowane.Krissq1 pisze:na regulacji byłem i jest niby wszytko w porządku tylko co ma sonda do gazu..??Danek pisze:Owszem, wydaje mi się, że porządna regulacja i/lub sprawdzenie oraz, w razie potrzeby, wymiana sondy lambda powinna pomóc.Krissq1 pisze:zła mieszanka gazu z powietrzem .?
- Danek
- Forum Audi 80
- Imię: Damian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.2 KK
- Kontakt:
A skąd przypuszczenie, że na Pb daje dobre dane? Jeśli w czasie pracy na Pb ECU stwierdzi, że sonda jest uwalona to wchodzi w tryb awaryjny, podstawia wartość zastępczą i mieszankę oblicza z pominięciem wskazań sondy (przede wszystkim na podstawie przepływomierza i TPS). Dlatego napisałem, żeby sondę sprawdzić. Poza tym ja nie napisałem, że sonda na pewno kaput tylko, że może to być jej wina.No dobrze mówicie że to wina Lambdy tylko na Pb chodzi mu dobrze to na LPG sonda daje zły odczyt a na Pb dobry
[ Dodano: 2009-03-20, 11:10 ]
... czekał na strzał? Marcin bez urazy ale takie eksperymenty mogą być bardzo kosztowne, zwłaszcza jak ktoś nie ma większego pojęcia o LPG. W ABK o strzał bardzo łatwo.wilu8 pisze:Dla sprawdzenia to bym zamiast krokowca założył śrube mniej więcej ja rozkręcił z nadmiarem i
- Danek
- Forum Audi 80
- Imię: Damian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.2 KK
- Kontakt:
Jak za mocno wzbogacisz to też może dojść do strzału, a to z powodu np. tak silnie bogatej mieszanki, że zapłon nastąpi z opóźnieniem.wilu8 pisze:Ok ale jak wiesz strzały są zwykle spowodowane elektryką lub zubożeniem mieszanki gazowej
Jak ktoś ma pojęcie o gazie to ok. może eksperymentować (byle z głową), w ten sposób ale Krissq1 zdaje się nie bardzo wie z czym to się je.