Witam
Mam problemik z moją Audiczką, polaga on na tym że po wyciągnięciu ssania zalewa silnik, to znaczy, wchodzi on na obroty tak z sekundę i zaraz zaczyna go zalewać i trzeba wyłączyć ssanie, gaźniczek to keihin, nie wiem być może wina leży po stronie przesłony ssania, jest ona za bardzo zamknięta w stosunku do otwarcia przepustnicy, proszę o jakąś pomoc ze strony mających taki problem, czy jest tam jakaś możliwość regulacji...
Pozdrawiam
[B3 1.8 SF] Zalewa na ssaniu
razormen pisze:czy jest tam jakaś możliwość regulacji
jest możliwość regulacji przesłony ssania, wszystko dokładnie jest opisane w książce Sam Naprawiam w dziale download.
Poza tym, sprawdź czy po wyjęciu filtra powietrza jest tak samo, być może zmniejszając ssaniem dopływ powietrza jest go na tyle mało że auto gaśnie. Dobrze byłoby gdybyś napisał czy dzieje się tak przy całkiem wyciągniętym ssaniu, czy stopniowo zmniejszają się obroty razem z wyciąganiem ssania, czy poza tym problemem auto pracuje poprawnie?
Auto pracuje normalnie wszystko w porządku... tylko po wyciągnięciu ssania zaczyna go zalewać (nie gaśnie, ale zaczyna szarpać i się dławić paliwem) tak od trzeciego ząbka (na drugim ząbku nie zaczyna jeszcze otwierać przepustnicy, przesłona jest lekko przymknięta), całkowite jego wyciągnięcie jest niemożliwe bo silnik strasznie szarpie, wygląda to tak jak by przesłona za dużo się przymykała i ciągnie za dużo paliwa
-
- Forum Audi 80