Witam. W mojej Audiczce wystepuje kilka problemow i mam nadzieje ze dzieki pomocy klubowiczow uda sie je rozwiazac.
1. Rano lub wieczorem gdy temperatura troche spadnie po odpaleniu(zajmuje to ok 7 sekund) samochod bardzo nierowno chodzi na biegu jalowym. Obroty spadaja a za chwilke rosna.utrzymuje sie to przez kilka minut.po ruszeniu samochod dlawi sie i nie ma ochoty jechac mimo dodawania gazu.
2. Podczas jazdy(normalnej na trasie) i dodawania gazu zdarza sie ze Audiczka w ogole tego nie czuje a za chwilke szarpnie z trzy razy i dopiero zaczyna przyspieszac.obojetnie na ktorym biegu jest.
3. Po puszczeniu sprzeglo nie wraca od razu do gory. Jest troche luzne i za chwile odbija do gory.
Samochod jak w temacie to b3 1.8 S typ silnika PM. Skrzyni czterobiegowa
Bardzo prosze o pomoc gdyz to moj pierwszy samochod i niezbyt sie znam na tych sprawach
[80 b3 1.8 S] kilka problemow podczas jazdy
odpalanie
Sprawdz silniczek krokowy jest od wolnego biegu i reguluje pracę biegu jaowego, co do sprzęgła musisz dojeździć do wymiany i pry wymianie sprzęgła zapodać temat mechanikowi że tak sie dzieje.A czy występuje u ciebie efekt "ślizgania " sprzęgła?
no niestety ale na dzien dzisiejszy mam wymienione przewody zaplonowe(beru) kopulke i swiece,ustawiony zaplon a samochod nadal podczas dodawania gazu szarpie zupelnie jakby nie dochodzilo paliwo i co jakis czas nie mial mocy(filtr paliwa tez jest nowy)co ciekawe dzieje sie tak najczesciej gdy audiczka tak z dwa dni stoi nieuzywana(po ok godzinie jazdy jak sie rozkreci jest ok) a zawsze jak pojade do mechanika to wszystko jest ok i nic tylko jezdzic(bylo tak w dwoch warsztatach)ostatnio poradzono mi zeby sprawdzic na komputerze ale nie wiem czy to cos da.nie wiem moze po prostu cos jest zapchane i co jakis czas blokuje paliwo-tylko czemu te problemy sa takie nieregularne?