Zostawiałem na świętach tacie samochód żeby przełożył u gazowników butlę na miejsce koła zapasowego. Miałem wcześniej butlę o pojemności 50L a w koło co najlepsze okazało się że weszła bez problemu butla 55L. Podobno butla 60L też się mieści jednak trochę wystaje więc wolałem mniejszą. Niestety dokładnie widać brud na podłodze bagażnika. Jedna część była częściej użytkowana od drugiej i taki tego efekt. Będę musiał go trochę wyczyścić. Cieszę się jak dziecko W końcu AVANT jest w pełnym tego słowa znaczeniu Jak będę potrzebować coś przewieźć to koło przerzucę na przód a do bagażnika rzeczy Teoretycznie jakby mieć materac to można tam i spać Namiot zbędny
Pytanie jaki teraz mi się nasuwa to czy są jakieś koła dojazdowe zajmujące maksymalnie mało miejsca ? Mówimy oczywiście o dojazdówce 15".
Dzięki tatko za profesjonalne załatwienie sprawy :mrgreen:
Oczywiście ze są. Zobacz wewnątrz klapki paliwa, tam powinien być rozmiar dojazdówki do twojego autka. A z zakupem nie będziesz mieć żadnych problemów.
U mnie też jest butla 54l w kole. A w bagażniku woże felge 16" ktora zajmuje mi połowe bagażnika
jak chcesz cos najmniejszego to kup sobie spreja podobno bardzo dobry uszczelnia zawsze prócz rozerwanej opony , a naprawa jest nie kłopotliwa takiego kola
Ja puzniej zejde do garazu i sprawdze jaką ja mam bo tez musiałem kupic dojazdowke "wymiary" podam za jaką godzine
[ Dodano: 2007-04-14, 14:50 ]
No to sprawdzilem przed chwilą i na dojazdowce pisze 115/70/15
Według mnie dojazdowka jest najlepsza a mam tez Avanta i nie zajmuje to az tak duzo miejsca w bagazniku co normalny zapas.
wszystko fajnie ale taka używana zapasówka chyba nie jest już do użytku po kilku latach więc jak coś takiego kupować ? Zwykłą oponę powinno się używać nie dłużej niż 4-5 lat. Kupię dojazdówkę na Allegro to przecież zaraz będzie do wyrzucenia ?