Dobry wieczór
Koledzy mam taki oto problem. Gdy wkładam kluczyk do stacyjki oprócz standardowych zapalają się kontrolki :
Akumulator - światło ciągłe
Za wysoka temperatura - miga
Płyn do hamulców - miga
Efekt ten utrzymuje się podczas jazdy.
Sprawdziłem wszystkie płyny i są na MAXymalnym poziomie :-|
Jakie mogą być przyczyny takiego zachowania :?: czy można to naprawić we własnym zakresie, a jeśli nie to gdzie w Krakowie mógłbym naprawić auto i mieć pewność że zostanie dobrze naprawione (w rozsądnej cenie). Zawsze robiłem auto u rodziców w Przemyślu i nie znam warsztatów w Krakowie.
Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.
el-lamu
[B4 TDi] Problem: kontrolki - temperatura akumulator hamulce
brak ładowania powoduje zapalenie tych trzech kontrolek sprawdż kabelki przy alternatorze,no i jak masz to miernikiem sprawdż jakie masz ładowanieel-lamu pisze:To nie do końca tak jak kolega mógł pomyśleć.
Wszytko wymieniam regularnie, pasek ma ok 5k km wiec luźny być nie powinien klocki mają tyle samo, kontrolki zapaliły się jednocześnie jak parkowałem auto i dzisiaj przy zapalaniu efekt nie ustąpił.
Ale dziękuje za radę
Ahaa Kolego to w takim razie zrób to co mówi kolega endriu210 <ok>el-lamu pisze:To nie do końca tak jak kolega mógł pomyśleć.
Wszytko wymieniam regularnie, pasek ma ok 5k km wiec luźny być nie powinien klocki mają tyle samo, kontrolki zapaliły się jednocześnie jak parkowałem auto i dzisiaj przy zapalaniu efekt nie ustąpił.
Ale dziękuje za radę
Sprawa rozwiązana
Jak jechałem do mechanika to strzelił mi pasek (tego się nie spodziewałem po takim przebiegu) ale szybko poszła wymiana (zawsze mówiłem ojcu ze jazda z tyloma częściami zamiennymi to relikt PRL a jednak miał rację żeby takie michałki wozić ze sobą) i problemy znikły
w sumie dexx 8-)
Po wymianie problem zniknął
Serdecznie dziękuję kolegom z forum za rady <ok>
Jak jechałem do mechanika to strzelił mi pasek (tego się nie spodziewałem po takim przebiegu) ale szybko poszła wymiana (zawsze mówiłem ojcu ze jazda z tyloma częściami zamiennymi to relikt PRL a jednak miał rację żeby takie michałki wozić ze sobą) i problemy znikły
w sumie dexx 8-)
miał po części racje.sprawdź czy pasek klinowy nie jest luźny
Po wymianie problem zniknął
Serdecznie dziękuję kolegom z forum za rady <ok>