[ABC] Technikalia - co steruje dawka paliwa w silniku 2.6
[ABC] Technikalia - co steruje dawka paliwa w silniku 2.6
mam takie male pytanie.kiedys mialem audi 2.8 i byl tam przeplywomierz i on tam sterowal dawka paliwa tak???? teraz mam 2.6 i zastanawiam sie co tu steruje. dodam ze moja sliczna 2.6 jezdzi na komputerze od 2.8.
Ostatnio zmieniony 31 paź 2012, 21:44 przez arti, łącznie zmieniany 3 razy.
dziekuje za odpowiedz,a moglbys mi jeszcze odpowiedziec na pytanie jak to mozliwe ze jezdze na komputerze od 2.8 jezeli jest inny uklad wtryskowy,kiedys mi ktos napisal ze w abc jest jednopunkt a w 2.8 jest wielo.. i to jest niemozliwe.WOJTEK26 pisze:W silniku ABC zamiast przepływomierza jest czujnik podcisnienia w kolektorze ssącym, i to miedzy innym daje sygnał o zapotrzebowaniu na paliwo.
- Kokolino
- Forum Audi 80
- Imię: Radomir
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 ABK
- Kontakt:
Prawdopodobnie może być zmieniony program bądź są bardzo podobne a nawet takie same. W tej kwesti za dużo nie mogę powiedzieć. Natomiast jeśli chodzi o silnik 2.6 ABC to jest to silnik na welopunktowym wtrysku benzyny.arti pisze:dziekuje za odpowiedz,a moglbys mi jeszcze odpowiedziec na pytanie jak to mozliwe ze jezdze na komputerze od 2.8 jezeli jest inny uklad wtryskowy,kiedys mi ktos napisal ze w abc jest jednopunkt a w 2.8 jest wielo.. i to jest niemozliwe.WOJTEK26 pisze:W silniku ABC zamiast przepływomierza jest czujnik podcisnienia w kolektorze ssącym, i to miedzy innym daje sygnał o zapotrzebowaniu na paliwo.
Tak na marginesie arti nie nadużywaj znaków interpunkcyjnych.