Forumowicze!
Pisze tego posta z nadzieja , że ktoś wspomoże mnie poradą w kwestii wymiany tylnych tarcz hamulcowych w mojej B4. Zakupiłem nowy set na tyły /LUCAS <ok> / zdjalem tylne kolko i dopadla mnie niemala konsternacja ... na moj prosty , chlopski /nie umniejszajac w czymkolwiek chlopom :mrgreen: / rozum wyglada to tak,ze musze zdjac calosc /piasta+tarcza/ , nastepnie wybic tarcze z piasty i dopiero zalozyc nowa tarcze .... ?!
Jakis quick solution prosze ... :oops:
Pozdro
[B4 ABC & AAH] wymiana tylnych tarcz hamulcowych
- radek kocio
- Forum Audi 80
zgadza sie panowie - robie dokladnie tak , jak to opisujecie , jednak tarcza nie odpada ... ba - nawet kiedy ja sila staram sie sciagnac - ona ani drgnie ... bedem usial bardziej drastycznych metod uzyc,ktorych nie chcialem wczesniej , bo nie bylem pewien jak to jest w naszych samochodach rozwiazane i tym samym pozbawic sie mozliwosci poruszania wozem,kiedy to bym mlotem uszkodzil ja nieodwracalnie ...
teraz juz wiem,ze nie sa zespolone /tarcza i piasta/ , wiec w te pedy zabieram sie do pracy
Dzikuje za porady,
Pozdrawiam
teraz juz wiem,ze nie sa zespolone /tarcza i piasta/ , wiec w te pedy zabieram sie do pracy
Dzikuje za porady,
Pozdrawiam