[1.9TDI 1Z] Wysokie spalanie.
-
- Forum Audi 80
u mnie kiedyś cykał i się nacykał z ciśnieniem w dolocie były takie cyrki że mało wskazówki w manometrze nie urwało teraz go naprawiłem, nie cyka i ciśnienie ładnie trzyma w sedanie to raczej przez turbo tyle spalanie by nie poszło ale w automacie... chociaż to jeszcze mocno zależy od stylu jazdy no i od wtrysków też.. tylko jakby mocno lały to z wydechu non stop waliłoby na czarno
a kata nie masz przypadkiem zabitego :?: albo też zapchanego kolektora ssącego, zaślep też EGR
a kata nie masz przypadkiem zabitego :?: albo też zapchanego kolektora ssącego, zaślep też EGR
-
- Forum Audi 80
no właśnie a u mnie na przyspieszaniu zero dymu (dziś sprawdzałem mój ojciec jechał moją Audiczką a ja za nim drugim autem i nawet przy ostrym przyspieszaniu zero dymu) sam byłem bardzo zdziwiony że nie kopci
[ Dodano: 2009-03-23, 18:36 ]
dziś byłemu mechanika ale tym razem u dobrego, znalazł przyczynę dużego spalania tzn. termostat cały czas otwarty, i zły kąt wtrysku (dlatego te problemy z odpalaniem ) spalanie miałem tak duże bo jedziłem do pracy 7km i powrót
[ Dodano: 2009-03-23, 18:36 ]
dziś byłemu mechanika ale tym razem u dobrego, znalazł przyczynę dużego spalania tzn. termostat cały czas otwarty, i zły kąt wtrysku (dlatego te problemy z odpalaniem ) spalanie miałem tak duże bo jedziłem do pracy 7km i powrót