[B3 2.0 16V] Odmawia współpracy
[B3 2.0 16V] Odmawia współpracy
Auto jeździ normalnie czasem jednak zaczyna się od falowana wolnych obrotów po czym nie wchodzi na obroty nie da się jechać jakby dostawał mało paliwa. Po zgaszeniu i ponownym odpaleniu przez jakieś 15-20 sek jest ok i znów to samo. I tak w koło. Jedyny ratunek to reset kompa poprzez zdjęcie klemy. Po takiej operacji jest ok przez kilka dni.
Ma ktoś pomysł co to albo jak to zdiagnozować??
Ma ktoś pomysł co to albo jak to zdiagnozować??
-
- Forum Audi 80
a kupiłeś ori czujnik? ja wywaliłem dwa zamienniki zanim autko zaczęło działać bez czujnika też da rade jezdzić, ale odradzam bo u mnie spalanie wzrosło do 18 literków :mrgreen: dodam że po podłączeniu nowego czujnika(ori) nadal autko się dławiło i odłączenie aku na jakieś 5 minut pomogło... zobacz sobie jeszcze wtyczkę która jest podłączona do niego bo moja była przepalona.
u mnie tak było... dwa czujniki poszły do kosza i kupiłem ori. powiedz mi czy po odpięciu tego czujnika jest okej? co do wilgoci, wątpię że w tym jest wina, u mnie nie ma już końcówki tego kabelka, została zastąpiona wsuwkami za 20gr które są osłonięte koszulką termokurczliwą...bandzior pisze:Wtyczka jest ok ale czujnk niestety kupiłem zamiennik
-
- Forum Audi 80
Słuchaj czujnik czujnikiem ale sprawdz sobie jeszcze caly zapłon bo u mnie swego czasu podobne byly objawy jak sie cewka konczyla nie mam pojecia co z tym cewka miala wspolnego ale sprawdzic mozesz.Dwa najlepiej wyciag ten czujnik i sprawdz go w roznych temperaturach najlepiej wsadzic sobie go do cieczy chłodzacej w garnuszku podgrzewac i sprawdzac jakie beda wskazania. trzy mozesz sprobowac zczytac kody blyskowe moze sie cos wyjasni.
Hmm osobiscie jeszcze sprawdziłbym na Twoim miejscu sonde... moze i ona daje w tylek.
Sam nie wiem ale probuje pomoc. :roll:
Hmm osobiscie jeszcze sprawdziłbym na Twoim miejscu sonde... moze i ona daje w tylek.
Sam nie wiem ale probuje pomoc. :roll: