[B2 DS] Problem z przednimi wycieraczkami
[B2 DS] Problem z przednimi wycieraczkami
Witam! Ma problem ze swoim Audi. Otóż Coś się dziwnego dzieje z przednimi wycieraczkami, z tylną wszystko w porządku. Jak przełączę na okresowy lub normalny to nie działają. Załączają się dopiero po przestawieniu na najszybszy tryb. Gdy przechodzę z trybu najszybszego na normalny wyłączają się w pozycji w której były. Nie powracają do normalnej pozycji. Jest to denerwujące i utrudnia znacząco jazdę w deszczu. Co może być tego winą? Z góry dzięki za pomoc.
- dardaw2
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Primo: to było.
A duo są 3 opcje:
*przekaźnik numer 229, włącz wycieraczki na 1 poziom i stukaj delikatnie w przekaźnik. Jeśli będzie działać to go wymień.
*przełącznik zespolony tzw pająk, czyli ta wajcha co nią włączasz wycieraczki.
*styki silniczka wycieraczki, zaśniedziały.
Stawiam na 1 opcje z przekaźnikiem bo 2 razy miałem ten sam problem.
A duo są 3 opcje:
*przekaźnik numer 229, włącz wycieraczki na 1 poziom i stukaj delikatnie w przekaźnik. Jeśli będzie działać to go wymień.
*przełącznik zespolony tzw pająk, czyli ta wajcha co nią włączasz wycieraczki.
*styki silniczka wycieraczki, zaśniedziały.
Stawiam na 1 opcje z przekaźnikiem bo 2 razy miałem ten sam problem.
Przekaźnik jest w dobrym miejscu. Mam książkę sam naprawiam odnośnie 80 b2 więc wiem gdzie powinien być:) Wyjmowałem i wkładałem go parę razy. Czasami było tak że coś załapywały wycieraczki ale tylko na chwilkę.
[ Dodano: 2009-03-26, 12:38 ]
Sprawdziłem wczoraj po południu przekaźnik. Włożyłem od innego Audi(a konkretnie 100 C3) ale taki sam no i wycieraczki chodzą identycznie. Jestem raczej na 99% pewien że to pająk.
[ Dodano: 2009-03-26, 12:38 ]
Sprawdziłem wczoraj po południu przekaźnik. Włożyłem od innego Audi(a konkretnie 100 C3) ale taki sam no i wycieraczki chodzą identycznie. Jestem raczej na 99% pewien że to pająk.