Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[2.0 ABK] kilka problemów po przekładce silnika

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
mewa
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[2.0 ABK] kilka problemów po przekładce silnika

Post autor: mewa » 25 mar 2009, 21:58

Zrobiłem przekładkę silnika, bo stary niestety odmówił mi posłuszeństwa. Wszystko podpiąłem i gdy odpalilem silnik zaświeciła mi sie kontrolka oleju. Pierwsze moje podejrzenie padło na czujnik oleju odrazu go wymieniłem i kontrolka dalej się świeci;/ Wskażnik ciśnienia oleju na zimnym silniku pokazuje mi nieco wiecej niż 5 barów. Silnik zalałem półsyntetykiem 10W40 (taki sam jak w starym silniku).
Chciałem też odpowietrzyć sobie układ chłodzenia, ale nie wiem w którym miejscu sie to robi, proszę o wskazówki.
Prócz tego siłnik pracuje równo, pali bez wiekszych problemów.
Z góry dziękuje w rozwiązaniu moich problemów.

paskud
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: paskud » 26 mar 2009, 08:00

Sprawdź instalację. Rozłącz wtyczkę czujnika i zobacz czy lampka gaśnie. Jeśli nie - masz zwarcie gdzieś do masy. Jeśli gaśnie przyczyną jest czujnik lub rzeczywisty barak ciśnienia na nim.
Odpowietrznik jest na gumowej rurze do nagrzewnicy, taki mały plastikowy koreczek na "szczycie" układu chłodzenia, zaraz przed grodzią.

mewa
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mewa » 27 mar 2009, 10:12

Chyba znalazłem przyczynę dlaczego świeciła mi się kontrolka. Paskud tak jak pisałeś sprawdziłem wszystko i znalazłem małe zwarcie w instalacji. mam nadzieje że jak to usune wszystko wróci do normy :-) Wielkie dzięki...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl