[80 B4 2.0 ABT]Audi mi gaśnie podczas jazdy !!!!!!!
[80 B4 2.0 ABT]Audi mi gaśnie podczas jazdy !!!!!!!
Witam może ktoś wie o co chodzi ???!!! Audi podczas jazdy mi gaśnie, zwalniam staje na poboczu odpalam i jade dalej !!!! O co chodzi ?? gdzie leży problem ?? Odstępy pomiędzy jednym a drugim zgaśnieciem to nawet pół roku !! Może ktoś pomoże ??
Ostatnio zmieniony 15 kwie 2007, 22:11 przez bajer 76, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80
- Kontakt:
jeśli nierówno Ci chodzi na wolnych to przyczyną może być silniczek krokowy. U mnie na przykład wydażyła się prozaiczna rzecz ... natomiast silniczek krokowy działał dobrze ale za to przewód gumowy który do niego wchodzi był tak mocno zasysany że plaszczył się zmieniając przekrój w związku z czym obroty falowały. Wsadziłem sobie sprężyn ędo środka i pomogło.
I jeszcze jedno jak znależć główny komputer ?? gdzie go szukać ? mam zamiar go wymienić ,moze tam leży przyczyna ?? Pomóżcie !!
[ Dodano: 2007-09-29, 22:19 ]
kostka stacyjki O.K. sprawdzona, ale co do przekaznika to gdzie go szukać ??
Jak to wygląda ??
[ Dodano: 2007-09-29, 22:21 ]
Z góry dzięki za zainteresowanie się moim problemem !!!
[ Dodano: 2007-09-29, 22:19 ]
kostka stacyjki O.K. sprawdzona, ale co do przekaznika to gdzie go szukać ??
Jak to wygląda ??
[ Dodano: 2007-09-29, 22:21 ]
Z góry dzięki za zainteresowanie się moim problemem !!!
- Danek
- Forum Audi 80
- Imię: Damian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan
- Silnik: 2.2 KK
- Kontakt:
Fakt, sory za pomyłkę. Z rozpędu po lekturze tamtego wątku coś mi utkwiło we łbie, że i w ABT jest ten przekaźnik. Ale rzeczywiście nie ma przekaźnika nr 30 w ABT. Przepraszam za pomyłkę.W instalacji silnika ABT nie ma z tego co pamiętam przekaźnika o numerze 30.
Po dłuższym analizowaniu schematów doszedłem do wniosku, że może to być jednak wina przekaźnika tylko innego. Mianowicie przekaźnika pompy paliwa.
Rozumiem, że nie masz żadnych immobilizerów ani innych tego typu zabezpieczeń. Bo jeśli tak to zacząłbym od tego.