[1.9TDI 1Z] EGR
[1.9TDI 1Z] EGR
Witam wszystkich, wczoraj zajrzałem pod maskę tak kontrolnie, sprawdzić płyn,olej i zauważyłem na wygłuszeniu maski w miejscu gdzie po zamknięciu znajduje się EGR,widoczne jest okopcenie przyjrzałem się temu bardziej i sam EGR tzn otwory puszki podcisnieniowej też noszą ślady okopcenia podejrzewam że tędy wychodzą spaliny które zabrudziły wygłuszenie maski.Wiem że można go zaślepić ale jak można go najpierw sprawdzić lub jakie są objawy jego uszkodzenia?
Ja nie zatykałem wężyka, i żadnych syfów mi nie zaciągnęło, a jeździłem tak prawie 3 lata. Jeśli już rozdrabniacie się na d materiałem użytym do zaślepienia, to najlepsza jest blacha nierdzewka grubości około 1mm. Nie ma prawa jej przepalić. PozdrawiamUKI_XX pisze:a po to wężyk żeby w wyniku nieszczelności nie ciągnęło syfu do pompy podciśnienia, a blaszkę z puszki po konserwie to dość szybko przepali więc lepiej dać coś grubszego i zaślepić z dwóch stronnivre pisze:A po co zatykac wężyk? Zaślepic rurkę przed egr-em konserwą i po sprawie
-
- Forum Audi 80