Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[ALL] Felgi malowanie,odświeżenie

ODPOWIEDZ
active

[ALL] Felgi malowanie,odświeżenie

Post autor: active » 24 mar 2009, 17:19

Witam mam takie pytanko do was posiadam felgi które wg mnie były juz kiedyś malowane lub coś sie z nimi stało ponieważ tak jakby lekko przyżółkły i chciałbym coś z nimi zrobić żeby zyskały normalny srebrny kolor?
czy ktoś zna jakiś sposób jak wogole sie do tego zabrać i co zrobić ?
wygląda to tak:
Obrazek
Obrazek

hopek03
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: hopek03 » 24 mar 2009, 17:32

jeśli wszystkie felgi są w takim stanie to można na początku spróbować je wypolerować, kup pastę do polerowania farekla G3 i spróbuj ,jeśli to nie pomorze to tylko zostaje lakierowanie.

active

Post autor: active » 24 mar 2009, 18:00

no felgi są wszystkie w takim stanie tzn kolorze , nie ma na nich rys stan wizualny bdb no tylko ten kolor...

Awatar użytkownika
Grzegorzbielsko
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Grzegorzbielsko » 24 mar 2009, 18:03

active, poświęć troszkę czasu i dokładnie poczytaj --> https://audi80.pl/all-polerka-felg-vt9709.htm
Masz dwie możliwości, albo polerka albo malowanie, decyzja należny do Ciebie.
A gdy czegoś nie będziesz wiedział to kontynuuj pytania najlepiej dalej w tamtym wątku.
Ostatnio zmieniony 24 mar 2009, 18:06 przez Grzegorzbielsko, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Lolek
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Lolek » 24 mar 2009, 18:05

Sproboj jakas pasta lekko scierna wypolerowac a pozniej jakims mleczkem nablyszaczajacym za jakis czas Moze nie trzeba bedzie malowac

active

Post autor: active » 24 mar 2009, 18:18

Grzegorzbielsko pisze:active, poświęć troszkę czasu i dokładnie poczytaj --> https://audi80.pl/all-polerka-felg-vt9709.htm
Masz dwie możliwości, albo polerka albo malowanie, decyzja należny do Ciebie.
A gdy czegoś nie będziesz wiedział to kontynuuj pytania najlepiej dalej w tamtym wątku.
no troszke czasu to mało powiedziane ,dość nieciekawy wzór felgi do polerowania ... z wyczyszczeniem dokładnym czasem są problemy ... na nawet to chyba po takim polerowaniu trzeba by było je pózniej co troche od nowa czyścić i polerować bo nalot by sie na nich robił ... już nie zależy mi na efekcie lusterka ale żeby tylko były takie jak standardowe srebrne felgi

Awatar użytkownika
Grzegorzbielsko
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Grzegorzbielsko » 24 mar 2009, 18:28

Ja kiedyś się też zawziąłem że zrobię lustro lecz po tygodniu pracy i marnych efektach po prostu pomalowałem. Tu masz jak mi wyszło https://audi80.pl/all-polerka-felg-vt9709,105.htm
11 post od góry. Zakup Scansol usuń delikatnie bez rys stary lakier potem trochę papierów ściernych, odtłuścić i malowanie. Ja zużyłem dwa spraye srebrne i jeden bezbarwny.

active

Post autor: active » 27 mar 2009, 16:39

jak myslicie takie coś da rade:
http://www.allegro.pl/item580651519_ema ... racja.html
jak by wczesniej troche papierem sciernym zmatowić i później to nałozyć ?

Awatar użytkownika
Niki20
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Dominik
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan
Silnik: 2.8 AAH
Kontakt:

Post autor: Niki20 » 27 mar 2009, 17:01

Hmm czy ja wiem... Myślę, że warto by spróbować w końcu koszt nie duży... Ale po tym by pewnie pasowało jakiś lakier nałożyć... :roll:

active

Post autor: active » 27 mar 2009, 18:38

no to fajnie wyszło :) , bo to chyba nic innego jak srebrny spray do felg tak ? nakładałeś na to później bezbarwny ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Koła i felgi”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl