[b3 2.0 6A quattro] Mokra podłoga za przednim fotelem
[b3 2.0 6A quattro] Mokra podłoga za przednim fotelem
Witam
Przeczytałem parę tematów ale nic nie znalazłem:(, wszystko dotyczy przodu.
Otóż ostatnio zauważyłem że podłoga za prawym fotelem jest cała mokra, jutro zabiorę się za rozbieranie, ale martwi mnie co może być przyczyną.
Od spodu nie wiadać jakies rdzy czy pęknięcia, mokre jest centralnie, więc raczej nie z progów leci.
Auto mam dwa miesiące, wcześniej stało jakies pół roku, możliwe że to z powodu długiego postoju woda się wykrapla??
Przeczytałem parę tematów ale nic nie znalazłem:(, wszystko dotyczy przodu.
Otóż ostatnio zauważyłem że podłoga za prawym fotelem jest cała mokra, jutro zabiorę się za rozbieranie, ale martwi mnie co może być przyczyną.
Od spodu nie wiadać jakies rdzy czy pęknięcia, mokre jest centralnie, więc raczej nie z progów leci.
Auto mam dwa miesiące, wcześniej stało jakies pół roku, możliwe że to z powodu długiego postoju woda się wykrapla??
Ostatnio zmieniony 28 mar 2009, 22:13 przez Ace1985, łącznie zmieniany 1 raz.
- tokarka606
- Forum Audi 80
- tokarka606
- Forum Audi 80
- tokarka606
- Forum Audi 80
Nie trzeba zdejmować podsufitki. Kanaliki idą czterema słupkami :mrgreen:. Odsuń szyberdach i w prawym i lewym rogu wnęki są kanały spustowe przednie. Linka lub drut i heja Koniec druta ma się pokazać między zawiasami drzwi przednich. Mi to pomogło Z tylnymi kanałami jest trudniej, ale dla chcącego nic trudnego. Tylne są we wnęce, gdzie chowa się szyber. Tu trzeba dłuższą linkę i trochę celności. Wylot za tylnym kołem w zderzaku.
Już wszystko jasne, niestety jest niewielkie pęknięcie z przodu od strony wału i musiało tamtędy polecieć, okazało się, że z przodu tez bylo mokro tyle ze pod dywanikiem, a całe wygluszenie to przypominalo bloto normalnie.
Teraz bitexem zrobię to pęknięcie od wewnątrz i zewnątrz i mam nadzieje ze bedzie dobrze
Dzięki za rady
Teraz bitexem zrobię to pęknięcie od wewnątrz i zewnątrz i mam nadzieje ze bedzie dobrze
Dzięki za rady
Witam!
Z niewiadomych przyczyn mam mokro za fotelem kierowcy, centralnie na środku po boku jest sucho. Mokro jest także w tunelu nawiewu na nogi pasażera, cała gąbka w środku jest nasiąknięta wodą. Z przodu jest sucho jak na pustyni a owa woda nie ma nic z płynu do chłodnicy wiec z nagrzewnicy nic nie leci. Poza tym grzeje aż miło, sam nie wiem skąd może to lecieć. Podłoga jest zdrowa, bez dziur. Mam szyber, ale po bokach i na podsufitce jest sucho. Nie mam pojęcia jakim cudem zbiera się tam woda?
Z niewiadomych przyczyn mam mokro za fotelem kierowcy, centralnie na środku po boku jest sucho. Mokro jest także w tunelu nawiewu na nogi pasażera, cała gąbka w środku jest nasiąknięta wodą. Z przodu jest sucho jak na pustyni a owa woda nie ma nic z płynu do chłodnicy wiec z nagrzewnicy nic nie leci. Poza tym grzeje aż miło, sam nie wiem skąd może to lecieć. Podłoga jest zdrowa, bez dziur. Mam szyber, ale po bokach i na podsufitce jest sucho. Nie mam pojęcia jakim cudem zbiera się tam woda?