Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[B3 1,8] Problem z automatem -nie wchodzą biegi i nie jedzie

Wszystkie sprawy związane z przekładniami, dyframi i skrzyniami biegów.
ODPOWIEDZ
acichy1

[B3 1,8] Problem z automatem -nie wchodzą biegi i nie jedzie

Post autor: acichy1 » 28 mar 2009, 10:44

witam
mam problem z automatem w audi b3 1,8 rok1989.
napisze wszystko jak to sie stalo.
Padl mi mechanizm roznicowy wiec w swoim garazu wyciagnalem skrzynie , kupilem mechanizm zlozylem do kupy wsadzilem do auta zalalem olejem (katalog podaje 3 l ja wlalem 4 )i nic auto nie jedzie ani do przodu ani do tylu i biegi tez niet . dowiedzialem sie ze skrzynie powinienem wyciagac razem z banka (sprzeglem hydrokinetycznym) wiec jeszcze raz wyciagnalem skrzynie wraz ze sprzeglem . kupilem uzywke sprzegla i ten "cienki drucik" wsadzilem to tak jak mechanik powiedzial czyli skrzynie razem z banka , przykrecilem zalalem olej i jest git auto odpalilo i jedzie do przodu i do tylu ale po ok 30 km stanalem i auto chodzilo na P na wolnych po 5 minutach wsadzilem bieg i lipa znow auto nie jedzie ani do przodu ani do tylu .

Prose o pomoc bo ja juz nie wiem co to jest mechanik tez a mi sie juz niechce drzyc skrzyni
Ostatnio zmieniony 29 mar 2009, 19:10 przez acichy1, łącznie zmieniany 1 raz.

Route 66
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Route 66 » 31 mar 2009, 03:40

byc moze przyczyna uszkodzenia skrzyni/ewentualnego/,jest fakt,ze przekroczyles poziomoleju o 25% w stosunku do zalecen producenta :-/ .Po to sa normy,zeby ich przestrzegac.Pozdrawiam i mam nadzieje,ze uporasz sie szybko i bezstresowo ze skrzynia <piwo>

ODPOWIEDZ

Wróć do „Przekładnie i skrzynie biegów”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl