Oto w czym tkwi problem-

tylna wycieraczka czesciej nie dziala niz dziala

przepala bezpiecznik po wlaczeniu ogrzewania tylnej szyby

przepala bezpiecznik po wlaczeniu swiatel awaryjnych

kierunkowskazy nie dzialaja prwidlowo-przawa strona ok,lewa tyl dziala ledwo,a przod wogole

pierwsze primo-problem z wycieraczkami to chyba typowy-podejrzewam zasniedziale styki w pajaku

drugie primo-przepalony bezpiecznik po wlaczeniu ogrzewania tylnej szyby-nie mam bladego pojecia

trzecie primo-przepalony bezpiecznik po wlaczeniu swiatel awaryjnych-nie mam bladego pojecia

czwarte primo-lewa strona kierunkowskaz tylni ledwo cmi,a przedni jest dead

.Jakis czas temu zauwazylem ta nieprawidlowosc,ale nie mialem czasu tym sie zajac.Dzisiaj wracajac ze shrotu i bedacy szczesliwym posiadaczem zderzaka S2,halogenow,kratek,roznych przekaznikow,silniczka krokowego itp skarbow za oszalamiajaca cene 50 funtow,dojezdzajac juz do domu uslyszalem dziwny,glosny dzwiek wydobywajacy sie z pod zegarow.Pomyslalem sobie-oho,przekaznik kierunkowskazow sie sfilcowal.Nie namyslajac sie dlugo,przycwaniaczylem i szybko zalozylem nowy z cabrio,ktore wypatroszylem na shrocie

.Jakiez bylo moje zdziwienie,kiedy po odpaleniu szlag trafil bezpiecznikioraz dodatkowo kontrolki w liczniku/olej,wodaitp/

.Bezpieczniki wymienilem ponownie,upiorny dzwiek przekaznika zniknal-niestety kierunkowskazy z lewej strony dalej fuck up,i dodatkowo kontrolki mi nie swieca-wiec machnalem reka,i doszedlem do wniosku,ze wiecej psuc nie bede.
Stad moje pytanie-czy ktos juz sie borykal zpodobnym problemem?Jezeli tak,to czy jest jakies lekarstwo na taka dolegliwosc?A poniewaz w temacie elektryka jestem cienki jak dopa weza,wiec poprosze w ewentualnych odpowiedziach uzywac jezyka polskiego :mrgreen: .Z gory dziekuje wszystkim i pozdro
p.s.
fotostory mile widziane :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: