[B4] nie działa mi predkosciomierz i licznik
[Coupe B4 2.6 ABC] Zanik wskazań prędkościomierza
Ostatnio na dłuższej trasie zdarzył mi się dwa razy dziwny przypadek.
Mianowicie jadąc po równej drodze ( jak na Polskie warunki) przestał mi działać wskaźnik prędkości i po jakiejś chwili wrócił do normy.
Jako że wcześniej miałem problem z tym zegarem włączyłem sobie wskazanie prędkości na climatronicu i co ciekawe, gdy sytuacja się powtórzyła oba wskaźniki pokazywały prędkość 0 km/h.
Jeśli ktoś miał do czynienia z takim przypadkiem, proszę o jakieś informacje, bo nie wiem czy się tym przejmować czy ten typ tak ma
Mianowicie jadąc po równej drodze ( jak na Polskie warunki) przestał mi działać wskaźnik prędkości i po jakiejś chwili wrócił do normy.
Jako że wcześniej miałem problem z tym zegarem włączyłem sobie wskazanie prędkości na climatronicu i co ciekawe, gdy sytuacja się powtórzyła oba wskaźniki pokazywały prędkość 0 km/h.
Jeśli ktoś miał do czynienia z takim przypadkiem, proszę o jakieś informacje, bo nie wiem czy się tym przejmować czy ten typ tak ma
- Motostacja pl
- Forum Audi 80
- Imię: Motostacja PL
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2.8 AAH
- Kontakt:
Mi też dwa razy sie coś takiego przydażyło, ale udeżyłem w deske rozdzielczą i działą. Wujaszek mówił mi że to częsta przypadłośc bo jakieś styki w kostce sie wycierają, czy śniedzieją. No teraz nie powiem dokładnie, ale to może być właśnie wina tego że na którejś kostce która dochodzi do licznika nie łaczy.
czujnik wskaznika prędkości....
Miałem podobny problem, szukałem przyczyny iii :idea: w miejscu wskazanym strzałka ( w skrzyni biegów, tuż nad wewnętrznym przegubem) w mojej smosi znajduje sie czujnik z 3pinowym złączem, po odpięciu wtyku, wykręciłem czujnik, przemyłem go, wkręciłem w gniazdo, podpiąłem kostke złącza i na razie hula....
Pozdrawiam - Adam
Pozdrawiam - Adam
-
- Forum Audi 80
[B4] nie działa mi predkosciomierz i licznik
Czy to winna bezpiecznika?? wczoraj alarm był montowany
Ostatnio zmieniony 20 wrz 2007, 12:34 przez Neo, łącznie zmieniany 1 raz.
viewtopic.php?t=5314 pkt 2