[All]Sprawdzenie modułu ABS czy działa
- bieniek1984
- Forum Audi 80
[All]Sprawdzenie modułu ABS czy działa
Witam koledzy mam takie pytanie mam uszkodzony moduł ABS poprostu nie działa a hamulce działają jak zwykły układ. Poprzedni właściciel kupił już go takiego z Niemiec moduł nadaje się tylko na śmieci. Czy gdy kupie inny używany o takim samym nr modelowym to jak podłącze wytczkę do nowego modułu to będę mógł go sprawdzić normlnie komputerem diagnostycznym czy działą ??
Nie wiem czy to dobry dział jak coś to niech moderator przeniesie
Nie wiem czy to dobry dział jak coś to niech moderator przeniesie
Najpierw warto bylo by sprawdzic co mowi VAG na temat obecnego modulu. Dopiero pozniej wsadzic niby dzialajacy i zrobic takie samo sprawdzenie. A jesli VAG nic nie wykaze to jedynie pojechac na jakas droge szutrowa z piaskiem czy czyms podobny rozpedzic sie i wcisnac hampel ile sie da... no i ABS powinien sie odezwac po nodze.
- bieniek1984
- Forum Audi 80
ok chłopaki ale jak napisałem mój ABS jest zniszczony, rozerwany. Płytka jest oderwana od modułu więc nic nie da podłączenie i wciskanie hamulca bo ABS poprostu nie zadziała. Zamówiłem już moduł o identycznym nr powinienem go dotsać do soboty. Zrobie tak pod kość podłącze nowy ABS i zoabczę czy jakaś kontolka się zapali na liczniku. Co wy na to ??
- bieniek1984
- Forum Audi 80
no raczej nie będę jeździł ale na pewno podłączę sam moduł jeżeli kontrolka się zapali to będę działał dalej a może znasz jakie powinny być wartości na wtyczce na 25 pinów ??
[ Dodano: 2009-04-02, 09:19 ]
wiesz PMX, ja tylko chcę podłączyć sam moduł pod kość i tylko tak na chwile sprawdzić czy będzie coś świeciło na liczniku. Bo narazie nie będę zmieniał modułu i odłączał przewodów hamulcowych bo nie mam narazie gdzie tego zrobić a pod chmurką jeszcze znimno
[ Dodano: 2009-04-02, 09:19 ]
wiesz PMX, ja tylko chcę podłączyć sam moduł pod kość i tylko tak na chwile sprawdzić czy będzie coś świeciło na liczniku. Bo narazie nie będę zmieniał modułu i odłączał przewodów hamulcowych bo nie mam narazie gdzie tego zrobić a pod chmurką jeszcze znimno
A jak to niby słychać? Bo mam sprawny ABS i ja tam nic nie słyszę jak przekręcam kluczykmalymoto pisze:Jeśli przekręcisz tylko kluczyk w stacyjce to będzie słychać czy moduł działa ...
Ostatnio zmieniony 02 kwie 2009, 19:37 przez PMX, łącznie zmieniany 1 raz.
- bieniek1984
- Forum Audi 80