Witam koledzy ,chciałbym oprócz alarmu dodatkowo zabezpieczyc autko
(ponieważ strasznie kradną prawdopodobnie litwini, a mam czym się martwic bo spod bloku zginęła identyczna jak moja ,nawet znajomi mylili się) . Mam audi 80 b4 1.9 tdi 92 r jak odciąć zapłon ,chcę wstawić antynapad z syreną który odcina zapłon po 40 sekundach.Jakie proponowalibyście rozwiązanie gdzie się wpiąc ,czy gdzieś przy kompie jak tak to jaki kolor kabla czy gdzieś są inne miejsca . Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi.
[1.9 TDI 1Z] zabezpieczenie
-
- Forum Audi 80
- tokarka606
- Forum Audi 80
Najlepsze są samoróbki,odcinające np:rozrusznik,paliwo,napięcie na komp itd.im więcej tym lepiej.W sklepie Mikro kup przekaznik na 12 volt z kilkoma stykami wew. ok.20PLN do tego parę metrów przewodów 1.5mm mikro włącznik, jaki ci pasuje ja mam ukryty, że go nie widać,wsówki.Potrzebna lutownica.Napięcie do przekaznika musisz podać po stacyjce a przekaznik zmostkować żeby po naciśnięciu mikro załączył się i trzymał.Przekaznik powinien też mieć możliwość mechanicznego włączenia dżwigienką wrazie W.Po wyłączeniu zapłonu przekaznik się rozłączy.Reszta to już twoja wyobraznia.Pozdro
przekaznik
przekaznik
- tokarka606
- Forum Audi 80
Tak ,to też jest bardzo dobry patent.pasiak pisze:najlepszy wyłącznik jest taki który jest na wierzchu, w mojej setce miałem założony włacznik regulacji świateł (pomimo,że nie było tej opcji) elektryk przerobił go tak,że działał tylko w pozycji II. podłaczyłem go pod pompe paliwową, i po sprawie
Jeżeli otwierasz fure z pilota,to możesz też zdjąć cięgiełka z bębenka zamka,albo wstawić zaślepki(nie wiem jak tam jest to rozwiązane ,ale miałem tak w golfie).Jak ci padnie aku to się będziesz martwił ale auto będziesz przynajmniej miał.
- shellah
- Forum Audi 80
- Imię: Artur
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: 2.8 AAH+lpg
prostym sposobem jest założenie czegoś takiego http://moto.allegro.pl/item595845945_bl ... firma.html
blokada mechaniczna i nie ingeruje sie w elektrykę auta
blokada mechaniczna i nie ingeruje sie w elektrykę auta
-
- Forum Audi 80
Blokada ciekawa ,a czy w naszych furach jest elektrozawór odcinający paliwo ? Podpiąłem się pod zapłon (zasilanie jest po włączeniu zapłonu po wyłączeniu brak)i auto nie gaśnie.
[ Dodano: 2009-04-08, 22:11 ]
Doszedłem gdzie jest elektrozawór ,teraz tak do pompy dochodzą 3 kable czarny,niebieski i czerwony .Na którym kablu odciąć zapłon żeby samochód gasł.Chodzi o to że nie chcę wszystkich po kolei przecinać i sprawdzać.
[ Dodano: 2009-04-08, 22:11 ]
Doszedłem gdzie jest elektrozawór ,teraz tak do pompy dochodzą 3 kable czarny,niebieski i czerwony .Na którym kablu odciąć zapłon żeby samochód gasł.Chodzi o to że nie chcę wszystkich po kolei przecinać i sprawdzać.