[B4 80 ALL] Stabilizator napięcia w liczniku
-
- Forum Audi 80
[Audi 80 B4 all] Stabilizator napiecia w liczniku
Witam, przymierzam sie do wymiany slynnego stabiliatora, ktory odpowiada za wskazniki temp i poziomu paliwa, i tu chcialem zapytac kogos obeznanego, co to za stabilizator, tj ktos posiada jakies dane, typ, model, albo chociaz samo napiecie?!? Poprostu pytam bo chce skompletowac wszystko zanim wyciagne zegary, ringi, sa zaroweczki prawie tez, jeszcze ten stabilizatorek... jakby ktos znal jego dane prosze o odpowiedz. Pozdrawiam
EDIT: Sprawdzac mozna, ale wole wydac 1,70zl wczesniej i nie jezdzic bez deski po jakies pierdoly
EDIT: Sprawdzac mozna, ale wole wydac 1,70zl wczesniej i nie jezdzic bez deski po jakies pierdoly
Ostatnio zmieniony 21 kwie 2009, 20:45 przez truskawkowy, łącznie zmieniany 1 raz.
Stabilizator TCA 700Y. To jest stabilizator napięcia 10V i obciążalności 0,2 A. Możesz próbować ze stabilizatorami serii LM 7810.
Zajrzyj tutaj:
https://audi80.pl/b4-80-all-regulato ... vt3534.htm
Zajrzyj tutaj:
https://audi80.pl/b4-80-all-regulato ... vt3534.htm
- marcinstudio1
- Forum Audi 80
Oryginał jest kosmicznie drogi i jest dostępny w ASO , zamiennik kupisz w sklepie elektronicznym za pare złotych.Przed wymianą sprawdź styki na wtyczkach , a jeśli to wskaźnik poziomu paliwa szwankuje to zobacz kabelki na pływaku w zbiorniku paliwa.To z reguły jest przyczyną błędnych wskazań temperatury i poziomu paliwa .
.
chlopaki dzieki bardzo za odpowiedzi, moze jak juz widze ze ktos zainteresowal sie moim problemem to opisze to troszke bardziej. Posiadam audi b3 rok 91. 1.8s. Auta lata jak narazie ok, wszystko sprawne prócz wskaznika paliwa ktory raz pokazuje poziom paliwa polowe baku a raz poprostu jest martwy, natomiast wskaznik temp raz jest martwy a raz pokazuje ok, z tego co czytalem na forum to wina wlasnie tego stabilizatora ;(
Witam,
U mnie zaczął wariować wskaźnik paliwa oraz temperatury. Wyjąłem stabilizator, przeczyściłem, dokręciłem obydwa wskaźniki.
Po uruchomieniu silnika wskaźnik paliwa pokazuje prawidłowo, natomiast wskaźnik temperatury raz się podniósł (do momentu włączenia wentylatora) następnie opadł.
Czy wie ktoś jaka może być przyczyna takiego stanu rzeczy? (czujnik temperatury?)
U mnie zaczął wariować wskaźnik paliwa oraz temperatury. Wyjąłem stabilizator, przeczyściłem, dokręciłem obydwa wskaźniki.
Po uruchomieniu silnika wskaźnik paliwa pokazuje prawidłowo, natomiast wskaźnik temperatury raz się podniósł (do momentu włączenia wentylatora) następnie opadł.
Czy wie ktoś jaka może być przyczyna takiego stanu rzeczy? (czujnik temperatury?)