Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[80 B4] Kłopot z klimatronikiem.

ODPOWIEDZ
Dziureq
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[80 B4] Kłopot z klimatronikiem.

Post autor: Dziureq » 30 gru 2008, 19:27

Witam
Ostatnio szaleje mi klimatronic a mianowicie
Ustawiam temperaturę na 22 stopnie (temperatura powietrza około zera) a klimatronic załącza klimatyzacje?
Ponad to ostatnio mam problem z wentylatorem ponieważ czasem nie załącza się a przy mrozach brak nawiewu to koszmar(wydaje mi się że nie problem ten występuje przy niskich temperaturach). Przy włączaniu nawiewu ręcznie słychać pstrykanie z pawej strony nad nogami pasażera jednak wentylator nie działa. Wpisałem kod 1 do klimatronika i pojawia się numer 18.3 czyli problem z napięciem dmuchawy i co dalej z tym zrobić?

Jeszcze zastanawia mnie czy nie za późno załącza się wentylator chłodnicy około 100 stopni C. Niepokoi mnie to ponieważ przy opadach śniegu lub deszczu paruje mi maska. Czy to normalne?

Awatar użytkownika
karolpinkii
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: karolpinkii » 31 gru 2008, 13:51

Witam, taki objaw miał mój szwagier w klimatroniku, nie chodził nawiew. A zaradzilismy temu wyciągając z nagrzewnicy wiatrak i wymieniliśmy szczotki i śmiga dalej. Myśle ze to bedzie to samo. Pozdrawiam

Dziureq
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Dziureq » 07 sty 2009, 21:34

Hmmm rozbieranie nagrzewnicy to horror. Żeby się do niej dostać trzeba rozebrać pół auta a pogoda nie sprzyja majsterkowaniu. Może da się to sprawdzić w inny sposób. Ostatnio zauważyłem, że jeśli nawiew nie włącza się od razu to włącza się podczas jazdy(przeważnie gdy wjadę w jakąś dziurę). Czasem jest tak że wchodzę do auta przekręcam kluczyk nawiew działa odpalam silnik nawiew przestaje działać!

[ Dodano: 2009-01-16, 19:59 ]
Niedawno zauważyłem, że nawiew włącza się także gdy trzasnę drzwiami od strony pasażera ??? :-?
Czy ktoś wie co może być przyczyną problemów?

Awatar użytkownika
flgmnft
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: flgmnft » 04 kwie 2009, 18:55

Kolego wyciagnac wentylator (dmuchawe) to nie problem jest za schowkiem, odkrecasz schowek i masz dostep. Mialem tak jak Ty, z tymi drzwiami itd. Wystarczylo szczotki wymienic.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Nawiew, klimatyzacja, ogrzewanie.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl