Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[All] CB Radio - wybor

Subwoofery, skrzynie, głośniki, radiootwarzacze, nawigacje GPS, radia CB.
Awatar użytkownika
RAFAL
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[All] CB Radio - wybor

Post autor: RAFAL » 17 kwie 2007, 23:33

http://www.allegro.pl/item184247276_rad ... mocja.html co o tym myślicie zeby zdobilo moje wnetrze mojego auta
Ostatnio zmieniony 25 cze 2012, 23:41 przez RAFAL, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
wilu8
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: wilu8 » 17 kwie 2007, 23:44

radio za atrakcyjna cene , tylko czy znasz opinie jakies o tym radiu ?, te taniochy to raczej sa malo zywotne i maja rózne dziwne zachowania , moim zdaniem minimum to U 520 ale ktos te tanie musi tez kupowac ;-)

Awatar użytkownika
RAFAL
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: RAFAL » 17 kwie 2007, 23:49

i w tym sęk ze ja kompletnie sie nie znam i dlatego chce opinii na ten temat.cb radio dla mnie to ciemna magia[jak na razie] ;-)

Misiek_Stce
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub
Imię: Tomasz
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Avant
Silnik: 1.9 1Z
Kontakt:

Post autor: Misiek_Stce » 18 kwie 2007, 13:32

Ja bym polecił bardziej CB firmy Uniden. Te niekotre tańiutkie zarazem ładne i działające na poczatku to czasem cieżko jest puzniej nastroić.

Awatar użytkownika
Kornel
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Kornel » 18 kwie 2007, 13:45

Polecam Uniden Pro510XL i alntenka Midland 170cm. Może jest i długa ale odbiór i zasięg bardzo dobry. Jak kupisz antenkę na stałe to zasięg będzie jeszcze większy ja mam na magnes i jest bardzo dobrze, nie zamienię na rzadne inne.

Awatar użytkownika
mtworus
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: mtworus » 18 kwie 2007, 14:13

CBowcy..wypowiedzcie się jeszce...czy często korzystacie z radia...czy raczej słuchacie....dużo jeżdżę w sumie po mieście...ale !!1 coraz częściej wyruszam w trasy
i zastanawiam się nad kupnem CB......
czasem na trasie oszczędza się na mandatach jak słyszałem od kumpla.... z tego co mi mówił te radia tylko trzeszczą, piszczą i ciężko pogadać....może laepiej zainwestować w nawigację... używacie więc wiecie...i obalcie ten mit lub podtrzymajcie te opinie :-P

Awatar użytkownika
M@rcus
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: M@rcus » 18 kwie 2007, 16:23

Ja mam cb jakieś 2 miesiące i teraz bez niego to jak bez ręki, codziennie robię ok. 100km i głownie po trasie, naprawdę przydatna rzecz, co do trzeszczenia fakt faktem narobiło się tego badziewia teraz, i te tanie radia są do d.... Lepiej dozbierać i kupić sensowne radio niż byle pierdziawke co nie dość że trzeszczy, to jeszcze i inni CIę ledwo słyszą. Jeśli chodzi o radia to nie polecam również cobry, z nimi jest jak z loterią jak się trafi dobre to ok ale głownie teraz już trafiają się same szroty, podziała 6 miechów i pada, albo dzwięk jak w puszce, te radia kiedyś były dobre ale teraz to już raczej robią nasz szt. a nie na jakość. Polecam radio Uniden 520x owe radio sam posiadam i jestem zadowolony, ma redukcję szumów i zawsze można sobie wyeliminować zbędnę trzaski, bardzo przydatne w mieście. Co do anten to już zależy jaki zasięg kto chce uzyskać, osobiśćie mam Hustlera 1m i po zestrojeniu tej anteny zbiera mi ok. 10km i to bardzo czysto, dla mnie wystarczająco. Anteny bezpośrednio montowane do karoserii napewno będą miały lepszy zasię ale mi ogólnie zależało na tym żeby antena w miare miała zasięg i można ją było łątwo schować. Za komplet dałem 410zł napewno mi to zaoszczędziło kilku mandatów, jeździ się dużo pewniej. Co do miasta to też pomaga, mozna ominąć korki, dowiedziec sie o ul. itp. Nawigacja hm..jeśli rzeczywiśćie dużo podróżujesz to może i opłacalny jest taki zakup, ale dobra nawigacja do wydatek 2500zł, zależy z jakimi mapami. Także ogólnie polcam cb-radio bo naprawdę się przydaje, niestety coraz więcej tzw. dresiarzy kupuje to do swoich sprzętów i robią obore,no ale niestety tak już jest, traktują to jako nowy dodatek do tjuningu :-/ Pozdrawiam

Awatar użytkownika
WALUX
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: WALUX » 18 kwie 2007, 16:26

Prawda jest taka że dobrze zestrojone radio z anteną nie piszczy i nie trzeszczy (wiadomo jak ustawisz czułość na max'a to zbiera z większej odległości i ten sygnał nie jest już taki dobry). Ja osobiście jeżdże z CB i wiele razy mi to d... uratowało. Polecam zakup radia bo NAPRAWDĘ można zaoszczędzić :-P

Awatar użytkownika
jmm
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: jmm » 18 kwie 2007, 22:30

A dobrą nawigacje z mapami na całą europe i polskę można mieć nie za 2500, tylko juz od 1000zł ;-)

Awatar użytkownika
wilu8
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: wilu8 » 18 kwie 2007, 22:46

A czy nawigacja mówi gdzie stoi policja z suszarka , fotoradar przenosny ?

Awatar użytkownika
mtworus
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: mtworus » 19 kwie 2007, 12:39

dziękuję za wszystkie opinie - dużo mi pomogły...to fakt że dobrą navi można mieć za 1000.... ale jednak kontakt z ludźmi to fajniejsza sprawa niż kolejny komputer w naszym zyciu....prawda?? ... :-P :-P no i radio tańsze :mrgreen: :mrgreen:

ale navi i tak sobie kupię 8-) kiedyś.. :-P

Awatar użytkownika
M@rcus
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: M@rcus » 19 kwie 2007, 16:42

jmm pisze:A dobrą nawigacje z mapami na całą europe i polskę można mieć nie za 2500, tylko juz od 1000zł ;-)
Dobrą? hmm.. niepowiedział bym, mam z tym na codzień do czynienia i nawigacja która ma faktycznie wskazać nam drogę gdzie chcemy dojechać i nie wpuści nas wpole gdzie po 50km okaże się żę zgubi drogę i wtedy rób co chesz nie kosztuje 1000zł. Każdy ma jakieś tam wymagania odnośie tego urządzenia, miałem ostatnio do testu nawigacje Sonego nie pamiętam dokłądnie modelu za ok 1500zł i powiem szczerze że totalna porażka. Nie ma nawet dobrze wyznaczonych CPN-ów, hotele są jeden na 100km, ulice które nie są od dziś są owemu urządzeniu nie znane, ogólnie padaka. Takżę zależy komu i do czego głownie to urządzenie potrzebne, ja osobiście odradzam kupno nawigacji w przedziale 1000-1800 zł bo napewno nie będzie ona dokłądnie szczegółowa. Wszystko oczywiście też zależy od map, ale to już dodatkowa kasa na zakup mapy. ;-) PS. odradzam nawigacje Blaupunkta i Clariona.(niższa półka) Pozdrawiam

Awatar użytkownika
RAFAL
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: RAFAL » 19 kwie 2007, 17:08

no tak ale ja mam i tak problem nie rozwiazany :roll: mam kupow3ac tą z allegro czy odpuscic ,poczekac i kupic lepsza

Awatar użytkownika
jmm
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: jmm » 19 kwie 2007, 17:10

M@rcus pisze:
jmm pisze:A dobrą nawigacje z mapami na całą europe i polskę można mieć nie za 2500, tylko juz od 1000zł ;-)
Dobrą? hmm.. niepowiedział bym, mam z tym na codzień do czynienia i nawigacja która ma faktycznie wskazać nam drogę gdzie chcemy dojechać i nie wpuści nas wpole gdzie po 50km okaże się żę zgubi drogę i wtedy rób co chesz nie kosztuje 1000zł. Każdy ma jakieś tam wymagania odnośie tego urządzenia, miałem ostatnio do testu nawigacje Sonego nie pamiętam dokłądnie modelu za ok 1500zł i powiem szczerze że totalna porażka. Nie ma nawet dobrze wyznaczonych CPN-ów, hotele są jeden na 100km, ulice które nie są od dziś są owemu urządzeniu nie znane, ogólnie padaka. Takżę zależy komu i do czego głownie to urządzenie potrzebne, ja osobiście odradzam kupno nawigacji w przedziale 1000-1800 zł bo napewno nie będzie ona dokłądnie szczegółowa. Wszystko oczywiście też zależy od map, ale to już dodatkowa kasa na zakup mapy. ;-) PS. odradzam nawigacje Blaupunkta i Clariona.(niższa półka) Pozdrawiam
No ja tez mam z tym doczynienia :-P , ale nie kupuję się gotowych navi bo to szajs tylko PDA, a mapy sciagasz z netu :-P

Awatar użytkownika
tester86
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: tester86 » 19 kwie 2007, 18:17

RAFAL pisze:no tak ale ja mam i tak problem nie rozwiazany :roll: mam kupow3ac tą z allegro czy odpuscic ,poczekac i kupic lepsza
Osobiście odradzam ci kupna takiego szumofonu więcej się nadenerwujesz niż się dowiesz czy misiaczki stoją czy nie. Radze zacząć szukać CB radia takiego jak "UNIDEN PRO 520XL"
bądź coś z wyższej pułki "PRESIDENT Johnny II asc" Pozdrawiam. Życze trafnego i dobrego wyboru. :-) :-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Car Audio, GPS, CB.”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl