[B4]brak spryskiwacza, gdzie silniczek?
[B4]brak spryskiwacza, gdzie silniczek?
Wczoraj rano po trzecim psiknieciu spryskiwaczem woda przestała lecieć jedynie wycieraczki machają, i do dzis jest tak. próbowałem sie dostac do zbiorniczka z płynem do szyb alejest schowany pod nadkolem (ciekawe czemu) Moze mi ktoś powiedziec jak sie dostac do tego zbiorniczka i czy tam jest silniczek, chciałbym spr czy wg dochodzi do niego napiecie z pająka. Bezpieczniki wszystkie spradziłem i sa ok.
Ostatnio zmieniony 18 kwie 2007, 22:31 przez hekatek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Tomasz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
Moze sprawdz po kilkukrotnym nacisnieciu pająka zeby pryskało ( Tobie nie pryśnie) ale oblukaj miejsca maski i nadkola czy nigdzie nie cieknie. Mogł sie węzyk wypiąc.
Jezeli chcesz sie dostac do calego zbiorniczka to musisz zdjąc nadkole a przed tym oczywiscie koło itam ujżysz upragniony zbiorniczek z silniczkiem ktory pompuje płyn .
Jezeli chcesz sie dostac do calego zbiorniczka to musisz zdjąc nadkole a przed tym oczywiscie koło itam ujżysz upragniony zbiorniczek z silniczkiem ktory pompuje płyn .
Witam. Miałem ten sam problem. u mnie padł silniczek, aby sie do niego dostać trzeba zdjąć tylko koło i nadkole, ale co sie okazało po jego wymianie dalej nie "pryskał" choć już było go słychać, okazało sie że były zatkane końcówki spryskiwaczy. Sprawdż węzyki i końcówki skoro mówisz że silniczek słychać!!! Pozdro