[ B4 ALL ] Jak wyciągnąć wykładzinę ?
[ B4 ALL ] Jak wyciągnąć wykładzinę ?
Po podniesieniu wykładziny z podłogi zobaczyłem że mam "potop" z 2 stron i na dodatek z przodu i z tyłu.Wyciagnełem fotele, plastiki z progów,konsolę ,ale mam problem z wykładziną. Czy mozna ją wyciągnąć z auta nie ruszając popielniczki i nagrzewnicy.Nie wiedza koledzy gdzie mogę kupić maty wygłuszające na przód podłogi ( bo moje zgniły) i ile one kosztują?Czym koledzy radzą pomalować podłogę,bo pojawiła się " ruda" i muszę czyścić i czymś pomalować?
Ja u siebie powyciągałem fotele, tylną kanapę, plastiki z progów, schowek "na rękawiczki", i jago dalszą cześć, półkę pod kierownicą, te osłony przy przednich drzwiach, caluśki tunel środkowy, tą podkładkę pod pedał gazu jak i tą po prawej stronie, odkręcić musisz też tą blaszaną podporę pod konsolą środkową ( 3 śrubki po lewej, 3 po prawej i 2 w głębi pod popielniczką... to chyba na tyle będzie,... i powoli możesz wyciągać całą wykładzinę
U siebie rozbierałem to z czystej ciekawości.... :mrgreen: Trochę mi się nudziło
Pod wykładziną znalazłem parę długopisów made in Germany troszeczkę blaszanej waluty... 3 kuleczki szklane.... Skręta <cieszy>.... troszeczkę rozsypanego tytoniu....
<czapa>... troszeczkę szkieł 8-) i parę kamyczków.... Więc warto rozbierać dla takich skarbów :mrgreen:
Dobrze zarezerwować sobie na to cały dzionek i robić to w słoneczny dzień
A tutaj parę fotek jak to u mnie wyglądało <aparat>
Na dniach planuje ponowną demolkę w celu wyczyszczenia tej wykładziny <cieszy>
U siebie rozbierałem to z czystej ciekawości.... :mrgreen: Trochę mi się nudziło
Pod wykładziną znalazłem parę długopisów made in Germany troszeczkę blaszanej waluty... 3 kuleczki szklane.... Skręta <cieszy>.... troszeczkę rozsypanego tytoniu....
<czapa>... troszeczkę szkieł 8-) i parę kamyczków.... Więc warto rozbierać dla takich skarbów :mrgreen:
Dobrze zarezerwować sobie na to cały dzionek i robić to w słoneczny dzień
A tutaj parę fotek jak to u mnie wyglądało <aparat>
Na dniach planuje ponowną demolkę w celu wyczyszczenia tej wykładziny <cieszy>
tak jak pisał miodek. dokładnie tak mozna całą wykładninkę wyciągnąć.
a co do skarbów to :mrgreen: czego ludzie nie gubią. :lol:
ja mam auto z włoch (którym jeżdziła kobieta) znalazłem tak:
Karte kredytową (szkoda ze nieważna), 4 szminki, długopis, autko resorek, złączka do węży ogrodowych, 200 lirów włoskich, 4 czipsy
a co do skarbów to :mrgreen: czego ludzie nie gubią. :lol:
ja mam auto z włoch (którym jeżdziła kobieta) znalazłem tak:
Karte kredytową (szkoda ze nieważna), 4 szminki, długopis, autko resorek, złączka do węży ogrodowych, 200 lirów włoskich, 4 czipsy
Jak już wyciągniesz wykładzinę a masz czym i gdzie to warta ją wyprać. Namaczasz wykładzine , bierzesz jakiś płyn do prania lub coś o podobnym działaniu a później wypłukujesz karcherem. Ja robiłem tak rok temu. Duuuużo syfu było. Napewno od nowości nie prane Jest minus że po takim "praniu kilka dnie musi schnąć, ja jeżdziłem bez wykładziny aż wyschła <ok>
-
- Forum Audi 80
- michael80b3
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
wiem ze wykreca ja sie pod pedałem gazu ale w jaki sposób tam nie ma zadnej sruby.karol_17 pisze:to się odkręca pod pedałem gazy i boczki i wychodzi sama .
[ Dodano: 2010-11-21, 17:15 ]
Operacja wyciagnięcia wykładziny zakonczona powodzenia teraz mam pytanie czym moge zastapic wygłuszenie które sie troche "zgnojiło", i czym moge zakonserwowac podłoge od srodka gdzie stała woda i w niektórych miejsach odpadł lakier?
Hehe... wyciągnałem wykładzine... pękła mi nagrzewnica więc niestety przednie filce, i lewy tylni do wymiany..
Ta śruba pod pedałem gazu to chyba jakaś zemsta :evil: Musiałem z poł godziny dorabiać klucz marki home made..
A ze skarbów znalazłem:
element klucza (śrubokręt z 2 stron), 1 marke niemiecka z 69r, 50 peninngow z 71, i 10 peningow z 69 4 tajemnicze chromowane małe coś z jednej strony płaskie z drugiej kształt walca :shock:, papierek po cukierku, i oczywiście karteczkę firmową
Za kokpitem znalazłem kilka biletów parkingowych, karteczkę firmową, paragony ze stacji, lotniska i giełdy samochodowej lokalnej
Filc wycięty, trwają poszukiwania materiału.
Tapicerka podłogowa wyprana ( zmienię na czarną jak uzbieram kasy)
Ta śruba pod pedałem gazu to chyba jakaś zemsta :evil: Musiałem z poł godziny dorabiać klucz marki home made..
A ze skarbów znalazłem:
element klucza (śrubokręt z 2 stron), 1 marke niemiecka z 69r, 50 peninngow z 71, i 10 peningow z 69 4 tajemnicze chromowane małe coś z jednej strony płaskie z drugiej kształt walca :shock:, papierek po cukierku, i oczywiście karteczkę firmową
Za kokpitem znalazłem kilka biletów parkingowych, karteczkę firmową, paragony ze stacji, lotniska i giełdy samochodowej lokalnej
Filc wycięty, trwają poszukiwania materiału.
Tapicerka podłogowa wyprana ( zmienię na czarną jak uzbieram kasy)
Kup taki zielony z allegro. Koszt jakieś 13 PLN za metr kwadratowy. 3m2 Tobie wystarczą.przemku pisze:Filc wycięty, trwają poszukiwania materiału.
Z tego co kojarzę zielony filc jest antygrzybiczny i niepalny. I taki właśnie trzeba do samochodu.
Tu fotki ode mnie. Jak to robiłem w garażu pod chmurką przed blokiem to sąsiedzi się pytali czy kupiłem okazyjnie jakieś auto po powiodzi