[1.9TDI 1Z] Wymiana końcówek wtrysków zmieni spalanie.
[1.9TDI 1Z] Wymiana końcówek wtrysków zmieni spalanie.
koledzy czekam na wskazówki związane z tym tematem a dokładnie z tym czy po wymianie końcówek wtrysków zmniejszy mi się spalanie w zasadzie temat poruszam ponieważ moja audiczka dużo pali 7.7 7.4 na 100km kumpel powiedział że miał podobny przypadek w jego aucie ktoś zmienił wtryski (od innego auta nie 1z) celem zyskania mocy taki mały tuning i był to powód zwiększonego spalania a efekt mierny po założeniu właściwych wtrysków wszystko wróciło do normy u mnie sprawdzone zostało wszystko podpięty pod komputer pompa turbina termostat przepływka intercooler nie kopci nie muli wszystko gra zostały tylko wtryski znajomy powiedział że nie muszą lać ale ich budowa jest taka że mogą zwiększać się w nich otwory(pod wpływem uderzeń kulki na sprężynce proces dłudotrwały) przez co podawana jest do nich większa dawka paliwa i to może ewentualnie wpływać na zwiększone spalanie osobiście irytujemnie fakt gdy ktoś mówi że autko pali mu średnio 6 drążąc temat ja chciałbym chociaż 6.5
czekam na waszą pomoc w tej sprawie za wszystkie informacje z góry dziękuję
czekam na waszą pomoc w tej sprawie za wszystkie informacje z góry dziękuję
Ostatnio zmieniony 08 kwie 2009, 07:37 przez czachorek, łącznie zmieniany 2 razy.
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Jest to mało miarodajny sposób na sprawdzenie, z racji tego ze nie wiesz dokładnie ile masz litrów na rezerwie i nie wiesz czy "ujechałeś" tyle samo paliwa co za każdym razem przed pomiarem, poza tym jak dla mnie ten wynik nie jest jakiś tragiczny. A jak tak bardzo chcesz wydać kasę to możesz pierw sprawdzić swoje wtryskiwacze na odpowiedniej maszynie, wtedy będziesz wiedział czy sie nadają do jazdy czy nie.czachorek pisze:spalanie sprawdzam po tankowaniu do pełna baku na rezerwie
otóż wtryski zostały sprawdzone pod względem ciśnienia rozpylania i jak powiedział gość na warsztacie jest pięknie a ja się dalej upieram i szukam bo skoro na pełnym baku robię 800km to lekka przesada wg danych powinno być 1200 a niemcy to taki sprytny naród że tworzył autka w których na pełnym baku minimum 1000 należy zrobić! teść ma takiego samego avancika i wg takich samych obliczeń wychodzi mu max 6l/100km to dlaczego u mnie jest inaczej? :roll:
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
- Kontakt: