Audi 80 Avant Quattro (RS2 Replica) 1.9 PD 250 hp 451 nm
8-) panowie spokojnie, po co te nerwy. quattro pokaż wykresy to uwierzymy w tą twoją rakietęFranoF1 pisze:turbognoja który twojego obesra zanim zdołasz ruszyć
....no taaak, w końcu Ty masz RS2, a ja zwykłą b-czwórkę :oops:
...powiedz czym sprawdzałeś przyśpieszenie?
...z tego co wiem 2,2T 20V o mocy 315 km miało 5,4 do 100km/h :roll:
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Tomasz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
RS to nigdy nie będzie, ale projekcik ciekawy. Dla wszystkich malkontentów - spróbujcie przejechać się "turbognojkiem", zobaczycie, że konie w dieslu czuć inaczej niż w benzynie, a tymbardziej w lpg . Decyduje moment obrotowy. Mam okazję od czasu do czasu jeździć b4 2,0 lpg - 90PS. Uwierzcie mi, że jakby mi ktoś dopłacał duże pieniądze to nie zamianiłbym. A tak w ogóle jak mówi mój zaprzyjaźniony mechanik "gaz jest dobry do kuchenek i zapalniczek"
-
- Audi 80 Klub
- Imię: Tomasz
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 1.9 1Z
- Kontakt:
dodam jeszcze krótki opis.>>>>>
autko przywiezione z austri 1.5 roku temu z silnikiem 2.0 16 v 140 ps
wymiany silnik dokonali moi dobrzy znajomi , silnik jest obsadzony idealnie znam prawie każdy detal wiec moge komuś chętnie pomóc
autko posiada 4xel szyby el lusterka klime oczywiscie blokade mostu diff ( możliwe włączanie przy dowolnej predkosci ) el. szyber , abs, itp
zawieszenie koni sport z regulacją twardiosci
zaciski z audi s2 , tarcze 280
wiekszośc przy aucie robiłęm sam np lampy pochodzą od audi a4 2004 oczywiscie sam środek
któryś tam napisał że to tania podróba rs2 jak bym kolesiowy powiedział ile kosztowała cała przeróbka to by zemdlał że niepowiem o ogromie pracy i czsu poswieconego , żeby auto i wyglądało i jezdziło naprawde szybko ,,,
autko przywiezione z austri 1.5 roku temu z silnikiem 2.0 16 v 140 ps
wymiany silnik dokonali moi dobrzy znajomi , silnik jest obsadzony idealnie znam prawie każdy detal wiec moge komuś chętnie pomóc
autko posiada 4xel szyby el lusterka klime oczywiscie blokade mostu diff ( możliwe włączanie przy dowolnej predkosci ) el. szyber , abs, itp
zawieszenie koni sport z regulacją twardiosci
zaciski z audi s2 , tarcze 280
wiekszośc przy aucie robiłęm sam np lampy pochodzą od audi a4 2004 oczywiscie sam środek
któryś tam napisał że to tania podróba rs2 jak bym kolesiowy powiedział ile kosztowała cała przeróbka to by zemdlał że niepowiem o ogromie pracy i czsu poswieconego , żeby auto i wyglądało i jezdziło naprawde szybko ,,,
quattro pisze:a czym się różni rs2 bo ma soczewki orginalne a nie przeróbki buda jest ta sama tylko zderzaki felgi zaciski są inne ja w moim b4 posiada orginalne zderzaki przód i tył tylna blęda , tapicerke rs2 tylko silnik jest lepszy , bo orginał rs2 troszke by sie przypocił a spala ponad 20 litrów na 100 mój miesci sie w 11 przy żyłowaniu , zaciski posiadam z se dwutłoczkowe ..... a co najważniejsze jak silnik padnie to cały komplet mam za max 3000 zł
A chodzby silnikiem
nazwa RS2 jest przypisana 2,2 T a nie 1,9 tdi i toVW :oops: