[B4 1Z] Rezanie Dodatkowych Zegarów w Miejsce popielniczki:D
to wrzuć od temperaturyLeo pisze:oj, soorki, rzeczywiście, mój błąd, podałem od ciśnienia.
[ Dodano: 2009-04-07, 19:48 ]
czy ten sie nada?
http://sklep.intercars.com.pl/993532564 ... c=0&moto=0
czy ktokolwiek mógł by podac nr czujnika temp.oleju pod dodatkowe zegary :?: :?: :?:
czy moze podejdzie kazdy o gwincie m10 jedno pinowy o zakresie pomiaru 0-180 :?:
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Tak to jest ten czujnik.romeo pisze:czy ten sie nada?
http://sklep.intercars.co...22&pic=0&moto=0
czy ktokolwiek mógł by podac nr czujnika temp.oleju pod dodatkowe zegary :?: :?: :?:
Dla rozwiania wszelkich wątpilowość podam nr:
Czujnik Ciśnienia oleju dla dodatkowych zegarów (tzw. bańka) zakres pracy 0.5-0.3 BAR (Gwint M10x1) 2 stykowy - 035 919 561
Czujnik Temperatury oleju zakres pracy 0-180 Stopni C (Gwint M10x1) 1 stykowy- 049 919 563 B <ok>
Leo, nie jestem pewny. Solskier powinien wiedzieć, bo mi kiedyś mówił od czego to jest, a że mam sklerozę to mi sie zapomniało :-o
Edit,
Jest to jakiś wzmacniacz:
Edit,
Jest to jakiś wzmacniacz:
Następnie przekaźnik - wzmacniacz (na dole schematu):
- szaro - czerwony - wg schematu podłanczasz do każdej z 3 zarówek podswietlających zegary - jako ich zasialnie.
- szaro - niebieski - podłanczasz jako zasilanie do podswietlania popielniczki (jako plus do żarówki) generalnie jest to wyjście na podswietlanie żarówek popielniczki.
- szaro - brązowy - podłanczasz pod bezpiecznik 14 - albo pod coś w czym napięcie pojawi sie po włączeniu świateł (czyli jest to sterowanie podswietlaniem).
- Solskier
- Forum Audi 80
- Imię: Sebastian
- Model: Audi 80 B4
- Nadwozie: Sedan quattro
- Silnik: 2,2 AAN
- Kontakt:
Dokładnie jest to wzmacniacz (coś w rodzaju również rozdzielacza), daje zasilanie jednocześnie na 3 żarówki (3.6V = 1.2Vx3) co powoduje iż po załączeniu nie zaczynają świecić słabiej tylko wszystkie trzy świeca jednakowo. Reasumując bez tego wpięcie żarówek w szereg spowoduj osłabienie świecenia (za duży opór).
Podepnę się pod ten wątek.
Razem z dodatkowymi zegarami otrzymałem dwa czujniki. Jeden ma oznaczenie 035-919-521B a drugi bodajże 068-913-081. Jeśli chodzi o pierwszy to znalazłem, iż jest to czujnik temperatury oleju, ale czy podejdzie do silnika 1Z? Drugi jest taki malutki, nigdzie nie mogę znaleść nic na jego temat. Od spodu jest jeszcze napisane 1.2-1.6 bar czyli zakres jego pracy chyba. Czy to wszystko co jest potrzebne, czy ktoś poleciał sobie w kulki? Mam oczywiście jeszcze całe okablowanie i ten "ściemniacz" o którym mowa w każdym temacie.
Ten czujnik ma chyba jednak oznaczenie: 06A919081D. Występował w nowszych modelach Skody z tego co znalazłem. Koleś pisał mi, że siedział u niego w 80 i, że do innych silników wystarczy zastosować jakiś adapter.. ktoś móglby mi to rozjaśnić?
Razem z dodatkowymi zegarami otrzymałem dwa czujniki. Jeden ma oznaczenie 035-919-521B a drugi bodajże 068-913-081. Jeśli chodzi o pierwszy to znalazłem, iż jest to czujnik temperatury oleju, ale czy podejdzie do silnika 1Z? Drugi jest taki malutki, nigdzie nie mogę znaleść nic na jego temat. Od spodu jest jeszcze napisane 1.2-1.6 bar czyli zakres jego pracy chyba. Czy to wszystko co jest potrzebne, czy ktoś poleciał sobie w kulki? Mam oczywiście jeszcze całe okablowanie i ten "ściemniacz" o którym mowa w każdym temacie.
Ten czujnik ma chyba jednak oznaczenie: 06A919081D. Występował w nowszych modelach Skody z tego co znalazłem. Koleś pisał mi, że siedział u niego w 80 i, że do innych silników wystarczy zastosować jakiś adapter.. ktoś móglby mi to rozjaśnić?