[90 Coupe] urwana linka w siedzeniu, jak wymienić?? Help...
[90 Coupe] urwana linka w siedzeniu, jak wymienić?? Help...
Urwała mi sie linka od podnoszenia siedzenia, jak można ją wymienić? i gdzie takową linka mozna zdobyć? koncówka ta, która idzie na końcu linki który unosi ząbek u dołu jest podobna to końcówek stosowanych w kosiarkach ogrodowych myśle że może by sie dosztukowało, tylko jak sie do niej dobrać :?: :shock:
proszę o pomoc.. :idea:
proszę o pomoc.. :idea:
Ostatnio zmieniony 03 kwie 2009, 15:19 przez nowi2, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam!!!
jeżeli chcesz odkrecic boczki musisz miec specjalne klucze http://allegro.pl/item589412197_klucze_ ... _0512.html
o ile sie nie myle to t20 jest potrzebny a pozniej to juz bedziesz wiedzial Pozdrawiam
jeżeli chcesz odkrecic boczki musisz miec specjalne klucze http://allegro.pl/item589412197_klucze_ ... _0512.html
o ile sie nie myle to t20 jest potrzebny a pozniej to juz bedziesz wiedzial Pozdrawiam
Nie wiem sproboj cos dosztukowac.Dorwij coupete na zlomie jakims i ja wyjmij(moze ci sie przyda http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ec4 ... f77a2.html )Tylko to ci pozostaje Pozdrawiam
- shellah
- Forum Audi 80
- Imię: Artur
- Model: Inny
- Nadwozie: Coupe
- Silnik: 2.8 AAH+lpg
obawiam sie że tapicer bedzie miał póżniej robotę po twoim zabiegujmm pisze:Linkę kupisz w ASO, jakieś 50zł. Musisz trochę tapicerki z fotela zdjąć, nic wielce trudnego.
Z tego co widziałem nie masz plastiku z tyłu tylko materiał
jesli oberwała sie tylko z jednej strony możesz podnieść haczyk na stałe i czymś go zblokować żeby cały czas był podniesiony,fotel się nie oberwie :mrgreen: i to jest rozwiazanie tymczasowe-miałem tak w poprzeniej coupecie.
Trochę zabawy z wymianą ale do zrobienia samemu-jesli nie chcesz wydawać 50zeta to kombinuj z innymi linkami,ale koszta są zblizone <ok>
mam plasikshellah pisze:Z tego co widziałem nie masz plastiku z tyłu tylko materiał
bardzo very dobry good idea pomysł <ok> <ok> <ok>shellah pisze:jesli oberwała sie tylko z jednej strony możesz podnieść haczyk na stałe i czymś go zblokować żeby cały czas był podniesiony,fotel się nie oberwie :mrgreen: i to jest rozwiazanie tymczasowe-miałem tak w poprzeniej coupecie.
na stale to ja bym nie otwieral... te zabki daja jakas stabilizacje fotelowi..niby w niczym to nie przeszkadza ale w razie wypadku niewiadomo czy Ci sie fotel nie zlozy...linke najlepiej kupic w aso, a jezeli chodzi o wymiane to nie jest to skaplikowany mechanizm, dobierz sie do srodka fotela(nie rozrywaj go nozem przez srodek :mrgreen: ) i wszystko bedzie jasne, milego grzebania
Pisze to z własnego doświadczenia, linkę wymieniałem dwa razy, a tapicerkę z fotela ściągałem też już kilka razy i jakoś tapicer nie był i nie będzie mi do tego potrzebny.shellah pisze:obawiam sie że tapicer bedzie miał póżniej robotę po twoim zabiegujmm pisze:Linkę kupisz w ASO, jakieś 50zł. Musisz trochę tapicerki z fotela zdjąć, nic wielce trudnego.
Z tego co widziałem nie masz plastiku z tyłu tylko materiał