[B4 ABK 94/95r.] Problem wskazaniami poziomu paliwa
[B4 ABK 94/95r.] Problem wskazaniami poziomu paliwa
Koledzy mam mianowicie problem z wskazaniami licznika nie pokazuje stanu paliwa po zwarciu dwóch przewodów odchodzących od pływaka wskaźnik podnosi sią na full ale niestety po podłączeniu pływaka powraca do punktu poniżej rezerwy pływka unosi się iejest utopiony czyli jest sprawny mechanicznie niestety po ręcznym poniesieniu go do stanu pełny zbiornik wskazówka nie reaguje co może być z pływakiem bądź gdzie szukać usterki.
nie wiem czy w sedanie tak jest ale w avancie tak:
w bagażniku pod wyściółką jets takie kółko w podłodze, przyczepione na piankę, odrywasz je, odkręcasz 3 wkręty trzymające okrągłą blaszke/zaślepkę i widzisz wierzch baku z przewodami i podstawą pływaka. Odkręcasz dużą biała nakrętkę, pewnie trzeba będzie śrubokrętem i młotkiem lekko popukać. ściągasz przewody paliwowe i masz pływak na wierzchu <ok>
w bagażniku pod wyściółką jets takie kółko w podłodze, przyczepione na piankę, odrywasz je, odkręcasz 3 wkręty trzymające okrągłą blaszke/zaślepkę i widzisz wierzch baku z przewodami i podstawą pływaka. Odkręcasz dużą biała nakrętkę, pewnie trzeba będzie śrubokrętem i młotkiem lekko popukać. ściągasz przewody paliwowe i masz pływak na wierzchu <ok>
witam. tez mam problem ze wskazywaniem paliwa tyle ze u mnie jak bak jest pusty to wskaznik pokazuje jakies 1/5 baku. jak mam z 10 litrow to jakies pół baku. od jakichś 20-30 litrów az do napełniena pokazuje full.nie wiem czy to ma jakiś zwiazek z tym ale z kolei wskaznik temp. silnika w kabinie zaniża. jakby ktoś coś wiedział to prosze o pomoc