Witam
Muszę w swoim NG wymienić uszczelkę kolektora wydechowego. Orientuje się może ktoś jaka jest mniej więcej cena takiej przyjemności? Gdzie w okolicach Łodzi można to zrobić DoBrze?
Pozdrawiam
[ b4 NG ] koszty wymiany uszczelki kolektora wydechowego
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
no chyba jedna jest uszczelka kolektora, pomiędzy blokiem a samym kolektorem.
100zł to optymalna cena.
w swojej V-ce przechodziłem już te zabiegi, z tym że u mnie jest trochę trudniejszy dostęp no i są 2 kolektory - uszczelki kosztowały ok 2x35zł no i roboty praktycznie nie liczę, bo mechanik znajomy mi to robił i praktycznie nic nie policzył
w NG jest dużo lepsze dojście, więc robocizna powinna być niedroga
P.S. Dowiadywałem się kiedyś w niezaprzyjaźnionym warsztacie i wołali 200zł za robotę 2 uszczelek w V-ce, gdzie dostęp w B4 jest naprawdę ciężki
100zł to optymalna cena.
w swojej V-ce przechodziłem już te zabiegi, z tym że u mnie jest trochę trudniejszy dostęp no i są 2 kolektory - uszczelki kosztowały ok 2x35zł no i roboty praktycznie nie liczę, bo mechanik znajomy mi to robił i praktycznie nic nie policzył
w NG jest dużo lepsze dojście, więc robocizna powinna być niedroga
P.S. Dowiadywałem się kiedyś w niezaprzyjaźnionym warsztacie i wołali 200zł za robotę 2 uszczelek w V-ce, gdzie dostęp w B4 jest naprawdę ciężki
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Co prawda mechanik potwierdził mi, że to uszczelka. Nawet pokazywał mi okopcenia dookoła ,Ale spradzimy to jeszcze pod tym kątem.
Tak, czy owak kolektor trza zdjąć i przy zakładuniu dać nowe uszczelki :-|
Tak, czy owak kolektor trza zdjąć i przy zakładuniu dać nowe uszczelki :-|
Dało rade uszczenić jakoś, czy do wymiany?okazalo sie ze to łączenie, kolektor wydechoey sklada sie z dwoch czesci miedzy 2 i 3 cylindrem jest laczenie .
-
- Forum Audi 80