[B3 NE 90KM] Dziwna rzecz z tarczami
- marek25aa2
- Forum Audi 80
[B3 NE 90KM] Dziwna rzecz z tarczami
Witam!
Mam następujacy problem z moimi tarczami w b3 : ogolnie czuc bicie na kierownicy podczas hamowania. jakies 1,5 miecha temu bylem juz tak wkurzony ze wyjelem tarcze przetoczylem,byly krzywe (tarcze Lukas),wytrzymały jakies 2 miesiace i znow bija nie wiem juz cze je wymieniac czy co.poleccie cos
Pozdro
Mam następujacy problem z moimi tarczami w b3 : ogolnie czuc bicie na kierownicy podczas hamowania. jakies 1,5 miecha temu bylem juz tak wkurzony ze wyjelem tarcze przetoczylem,byly krzywe (tarcze Lukas),wytrzymały jakies 2 miesiace i znow bija nie wiem juz cze je wymieniac czy co.poleccie cos
Pozdro
Kolego z mojego doswiadczenia wiem ze niewarto kupywac nowych bo w 55% tarcze nowe beda znow krzywe i beda bicia.Jesli te tarcze ktore masz sa juz zuzyte to wymien je na jakies uzywki ale w dobrym stanie.Jesli natomiast stare tarcze jeszcze sa w dobrym stanie to sprobuj jeszcze raz je przetoczyc.Ja tak u siebie robie i jak narazie jest wszystko wpozadku pozdrawiam <ok>
- Grzegorzbielsko
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
a klocki tez ze szrotu bierzecie troche mnie dziwi ze tak piszecie ja u siebie mialem zalozone ate i po przejechaniu 30tys nic nie bilo kolega ma sklep z czesciami wiec testuje ostatni tak z ciekawosci czesci firmy optimal nie tam ze uwazam ze to jakas swietna firma tylko nie znalem jej a mam mozliwos testow i wlasnie mam zalozone amory tarcze klocki i po przejechaniu 20tys nic sie nie dzieje
- pawelbicz
- Forum Audi 80
Jak tak czytam co tu wypisujecie to mnie mrozi normalnie :shock: Jak można na hamulcach oszczędzać :!: Zatrzymać musisz się zawsze.. ruszyć już nie..
Co do twojego problemu, to podejrzewam zużyte prowadnice zacisków hamulcowych.. miałem kiedyś ten sam problem.. klocki nie pracują równolegle do tarczy i zaczyna się ona krzywić i wichrować..
P.S. przyjrzyj się klockom.. czy nie są starte pod skosem..
Co do twojego problemu, to podejrzewam zużyte prowadnice zacisków hamulcowych.. miałem kiedyś ten sam problem.. klocki nie pracują równolegle do tarczy i zaczyna się ona krzywić i wichrować..
P.S. przyjrzyj się klockom.. czy nie są starte pod skosem..