Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[b4 coupe 2.0 abk lpg]nierowno pracuje na pb

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
kolek
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

[b4 coupe 2.0 abk lpg]nierowno pracuje na pb

Post autor: kolek » 09 kwie 2009, 16:16

Witam! tworze nowy temat poniewaz nie znalazlem podobnego problemu na forum...
sprawa jest o tyle dziwna ze samochod na gazie chodzi idealnie, czyli spalanie ok obroty ok, i ogolnie lodzio miodzio.. natomiast po przelaczeniu na pb zaczyna sie koszmar... smierdzi spalinami, pali pb jak smok... i co mnie bardzo dziwi silnik na wolnych obrotach chodzi nierowno..jakby sie dlawil tyle ze obroty nie faluja nawet nie drgna...jak sie depnie to tez jakos dziwnie sie trzesie.. mozna by obstawiac na sonde tyle ze wimieniona byla niedawno no i chyba jakby sonda dawala du*y to na gazie tez by zle chodzil. ostatnio wymienilem swiece przewody palec kopulke , sonde, glowica byla robiona...
moze to cos z wtryskiem albo z pompa? mialem nawet niedawno sprawdzaną szczelnośc instalacji pb... nie mam juz sily doszukiwac sie problemu :-x
prosze o podpowiedzi od czegop zaczac diagnoze? moze ta nowa sonda jest wadliwa? <osohozi>
moze ktos ma jakiegos mechanika co sie specjalizuje w audi? na terenie warszawy najlepiej blisko ursynowa...

Marom
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Marom » 09 kwie 2009, 17:03

Sprawdź przepływomierz powietrza też tak miałem wymieniłem i spokuj. No i jeszcze sprawdz czy guma prowadnica powietrza łącząca przepływomierz z przpustnicą nie jest dziurawa.

kolek
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

Post autor: kolek » 09 kwie 2009, 18:43

jak sprawdzic przeplywomierz?
jak samochod pracuje na gazie to przeplywomierz tez pracuje i wszystko jest ok wiec dlaczego na pb mialoby byc inaczej?

Marom
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: Marom » 09 kwie 2009, 21:01

Sprawdzić możesz poprzez podłonczenie pod kompa wyjdzie ci chyba jak sie niemyle czujnik temp powietrza. Lub wykręć przepływomierz od obudowy filtra powietrza i zobacz jak klapka w środku chodzi jeżeli zablokowana lub ociera o ścianki to bedziesz wiedział że to przepływka.
Różnica będzie na bp a gazem na bp jak klapka w przepływomierzu się zablokuje np w połowie dostarczy mało powietrza a dużo paliwa mieszanka bedzie "bogata" i wszystkiego paliwa niespali dlatego czuć niespalone paliwo z rury wydechowej. Przepływka podaje błędne dane do kompa.

Awatar użytkownika
krisiun1
Audi 80 Klub
Audi 80 Klub

Post autor: krisiun1 » 09 kwie 2009, 23:36

No i przekaźnik nr 30 do sprawdzenia.Poszukaj na forum.

Awatar użytkownika
macspeed
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: macspeed » 13 kwie 2009, 23:11

A może to po prostu stary filtr paliwa??? słyszałem o podobnym problemie i właśnie wymiana filtra pomogła.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl