[80 B3 2,3 NG] problem z włączaniem biegów
[80 B3 2,3 NG] problem z włączaniem biegów
Witam.
Mam problem z moim samochodem audi 80 b3. Gdy mam włączony silnik w ogóle nie włączają się biegi kiedy chcę włączyć czuć tylko opór. Nie wiem co to może być. Kiedy silnik jest zgaszony biegi przełączają się, ale słychać taki dziwny odgłos pukania przy ich przełączaniu. Nie mam pojęcia co mogło się stać pomóżcie.
Mam problem z moim samochodem audi 80 b3. Gdy mam włączony silnik w ogóle nie włączają się biegi kiedy chcę włączyć czuć tylko opór. Nie wiem co to może być. Kiedy silnik jest zgaszony biegi przełączają się, ale słychać taki dziwny odgłos pukania przy ich przełączaniu. Nie mam pojęcia co mogło się stać pomóżcie.
Ostatnio zmieniony 10 kwie 2009, 14:05 przez Kubax, łącznie zmieniany 1 raz.
- tokarka606
- Forum Audi 80
- MilleniumHawk
- Forum Audi 80
ostatnio moja mama miala podbny problem, ale w fiacie. chodzilo o to, ze sprzeglo sie nie wyciskalo, czy jakby to nazwac. nie znam sie za mocno, ale cos przechodzilo przez sloneczko, zamiast je wciskac. dzieje sie tak kiedy duzo uzywasz sprzegla, albo np. jezdzisz z noga na sprzegle, nie wciskajac go, ale ono i tak pracuje i sie wyrabia, cos wtym stylu
Nie mam pojęcia co to może być, kilka dni temu wszystko było dobrze. Nic się nie działo co mogłoby sugerować że coś jest nie tak. A rzeczywiście często wciskam sprzęgło podczas jazdy czy na światłach stoję na wciśniętym sprzęgle i włączonym biegu. Czyli sprzęgło do wymiany? A może to coś mniej poważnego.
Temat źle nazwany :evil: Poza tym wysprzęglik można regenrować, chyba że trafiona jest sprężyna ale jeżeli masz na podmianę to nic straconego. Mi ostatnio skonczyły się uszczelniacze koszt niewielki ok 30 zl za części.
Ostatnio zmieniony 09 kwie 2009, 22:22 przez Matek, łącznie zmieniany 1 raz.
- tokarka606
- Forum Audi 80
Temat rzeczywiście do poprawki.
A tu masz ceny części,wpisz sobie tylko model.
http://sklep.intercars.com.pl/?start=tree
A tu masz ceny części,wpisz sobie tylko model.
http://sklep.intercars.com.pl/?start=tree