Sklep Ipart
części samochodowe
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

[b3 PP] Kontrolki przy wyższej prędkości

Wszystko co tyczy się silników rzędowych czterocylindrowych.
mat
Forum Audi 80
Forum Audi 80

[b3 PP] Kontrolki przy wyższej prędkości

Post autor: mat » 09 kwie 2009, 23:49

Witam, dziś miałem zaskakujące zjawisko. O tuż, jadąc z czterema pasażerami, na trasie tak ok. 140km/h n 5 biegu zapaliły mi się nagle wszystkie kontrolki, tzn. te dwie u góry (bodajże temperatura i hamulce) oraz oleju. Zatrzymałem się, obejrzałem, niby wszystko ok. Odpaliłem po jakimś czasie, wszystko zgasło i tak już resztę dnia przy niższych prędkościach było ok. Dodam, że niedawno zmieniłem filtr oleju, paliwa i powietrza na FILTRONA, olej zalałem Castrol Magnatec 10w40. Występuje u mnie również problem z uciekającym płynem chłodniczym (bodajże, nieszczelna chłodnica, bądź końcówka przewodu odpowietrzającego), ale płyn widać na osłonie przy chłodnicy. Ktoś wie jaka jest przyczyna? Od razu mówię, że kontrolka ciśnienia oleju znika zaraz po odpaleniu silnika, tak samo jak miałem wcześniej filtr boscha. Ogólnie wszystko wydaje się chodzić normalnie... Ma ktoś jakieś pomysły?

Awatar użytkownika
luk_OP_Q89
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: luk_OP_Q89 » 10 kwie 2009, 12:41

Wszyskie kontrolki palą się na raz jeśli auto zgaśnie,lub przy problemach natury elektrycznej.Wątpliwe aby usterka mechaniczna miała taki objaw.Obserwuj może to taka jednorazowa fanaberia elektryki albo jakaś awaria elektryczna.Usuń wycieki bo oprócz utraty płynu zapowietrzasz ukł.chłodzenia na zewnątrz zaczynają sie konkret plusy zagotujesz motorek.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki czterocylindrowe”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
felgi - sklep internetowy sportwheels.pl części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl