Audio w b4
-
- Forum Audi 80
Audio w b4
Witam panowie, niedawno stałem się posiadaczem o to takiego autka i myślę coś o zamontowaniu jakiegoś zestawu audio, radio mam blakpunkta calgary mp 36, jako ze w drzwiach nie ma miejsca a pomyślałem sobie ze szkoda pchać 300 zł w te panelki myślę w wstawić w pod szybiu 13 dajmy na to hertze ,sub ,jakiś wzmacniacz do tego, jeszcze nawinęła mi się myśl o tylną półkę ale czytam ze będzie to psuło scenę dźwiękowo i co o tym wszystkim myślicie ?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 28 gru 2011, 13:23 przez kamillomza, łącznie zmieniany 1 raz.
Kolego na Twoim miejscu to bym wziął i taszki sobie sprezentował, do tego skrzynkę do bagażnika i będzie dobrze, zresztą sam chyba też się skuszę na zestaw odseparowany, bo ostatnio kolega mnie przewiózł swoja corsą B i tam ma rainbowa zestawik (w takim maluchu fabrycznie były jakieś 16tki w dzrzwiach) więc tam taki zestaw to w zasadzie plug&play a u nas trzeba się pomęczyć, ale efekt jest tego wart.
-
- Forum Audi 80
moim zdaniem jesli kolega chce pominac taszki to dobrze by bylo w podszybiu 130 np rainbow lub heartz, lub z wyzszej polki Dego badz DLS, no i w slupki jakies tweetery wymienionych wczesniej firm, wszystko wpiete pod wzmacniacz oczywiscie zeby nie przeciazac radia , przod zagra czysto a dzwiek trafi prosto w kierowce, oczywiscie jesli dobrze ustawisz kat tweetrow. ja mam tak u siebie i jestem zadowolony, a jesli masz w planie skrzynke basowa w bagazniku to z glosnikow w tylnej polce zrezygnuj. pozdrawiam
A ja koledzy powiem wam tak: w swojej Audi zamontowałem Creative GigaWorks ProGamer G500. Zestaw jest zasilany prądem zmiennym 230v więc musiałem jeszcze do tego dokupić przetwornice co jest mi w rezultacie bardzo przydatne - ładowarki telefonu, laptopa czy co jeszcze tylko mi trzeba to mogę sobie podłączyć. Wracając do audio to przód podłączyłem pod ori głośniki w desce rodzielczej (graja w przeciwfazie) centralny gł. w miejscu popielniczki za dźwignią ham. ręcznego w konsoli środkowej (oczywiście bez wyciągania go z ori puszki. Głośniki tylne wrzuciłem na tylną półkę też w kolumnach. Subwoofer ładnie prezentuje się w bagażniku i brzmi nieziemsko jak na jedyne 130w mocy sinusoidalnej. dodam że satelitki maja 36w. Cały zestaw podłączam do telefonu, laptopa lub fabrycznego radia audi, bodajże beta albo nawet alfa...Sterowanie praktycznie każdym głośnikiem oddzielnie jest za pomocą pilota przewodowego, który umieściłem na śr. konsoli koło dźwigni zmiany biegów. Naprawde jeżeli zależy komuś na jakości dźwięku i estetyce to polecam montaż i zabawę. koszt takiego zestawu z montażem wyniesie poniżej 1000pln, montując go samemu troche mniej bo jest z tym troche zabawy. Trzeba tylko dobrze poszukać okazji na allegro
Ciekaw jestem jak to gra creativa jeszcze w aucie nie słyszałem ale słyszałem podobne wynalazki typu altusy w bagażniku jakieś kolumny od wieży na półce i powiem jedno to tylko robi hałas a creativy to są tak skonstruowane żeby wyciągnąć jak najwiecej basu z głośników podobnie jak kolumny od miniwież nie ważne że szybko boli głowa bo bass jest rozlazły ale fajnie grają ludzie no poto robią głośniki do car audio żeby tam grały w aucie jest inna akustyka za 1000 zł można mieć naprawde dobry sprzęt.Kamillomza tobie radze wstawić taszki bądz zrobić mi to zajeło 1,5 dnia i jest naprawde różnica i drzwi sie prezentują dużo lepiej.
Limal
No nie wiem. Ja to bym wolał wydać te 1000 na jakiś dobry przedni system + radio.
Sa głośniki do samochodu to się je tam montuje .W moim kinie domowym bym ich nie instalował . Sztuka dla sztuki , ale pewnie Cie nie przekonam.
Nie odbieraj tego jako atak na twoja osobę. Twoja kasa, masz co chciałeś 8-)
No nie wiem. Ja to bym wolał wydać te 1000 na jakiś dobry przedni system + radio.
Sa głośniki do samochodu to się je tam montuje .W moim kinie domowym bym ich nie instalował . Sztuka dla sztuki , ale pewnie Cie nie przekonam.
Nie odbieraj tego jako atak na twoja osobę. Twoja kasa, masz co chciałeś 8-)