Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

[b3 80]Demontaż tylnej kanapy, Jak?

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
M@rcus
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Kontakt:

[b3 80]Demontaż tylnej kanapy, Jak?

Post autor: M@rcus » 19 kwie 2007, 17:07

Witam, jak w tytule próbowałem zdjąć tylną kanapę w mojej b3 ale niestety nie udało się. Wydaje mi się że po podniesieniu jej do góry powinna zejść z zaczepów ale nadal coś ją trzyma. Cy ktoś to już demontował,i możę stwierdzic co tam jeszcze 3ma?

Awatar użytkownika
mario2560
Forum Audi 80
Forum Audi 80

Post autor: mario2560 » 19 kwie 2007, 17:27

Nic jej więcej nie trzyma, może po prostu masz zgięty jeden z zaczepów i dlatego nie chce zejść. Też się trochę z nią mocowałem ale się udało, po zdjęciu wyprostowałem zaczepy i teraz jest ok. Powodzenia.
8-)

Awatar użytkownika
Motostacja pl
Forum Audi 80
Forum Audi 80
Imię: Motostacja PL
Model: Audi 80 B4
Nadwozie: Sedan quattro
Silnik: 2.8 AAH
Kontakt:

Post autor: Motostacja pl » 19 kwie 2007, 23:39

Tak jak kolega pisze. Są dwa zaczepy u góry i dwa jeszcze na dole. Jeśli masz problemy to wyciągnij najpierw siedzisko kanapy, z tym nie powinno być żadnych problemów i wtedy postaraj sie ją jakoś wyciągnąć. Jak wyciągniesz siedzisko to popatrz od dołu, bo tam na tkich prostopadle wystajacych blaszkach powinny zaczepiać sie niby takie zawiasy od oparcia, może na tym trzyma, bo te górne zaczepy powinny zjeść bez problemu. Dość mocno trzeba unieść ja do góry żeby wyszła, a potem trochę trzeba jeszcze sie z nią nasiłować żeby wyciągnąć ją z samochodu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wnętrze i tapicerka”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl