bo wlasnie sprzedalem mac audio cfx 2,16 to nie bylo to....nie gralo jak nalezy i jakosc nie ta.A bedzie duza roznica miedzy tymi dego sp-650 a mac audio cfx 2,16? Ale juz mnie przekonales do sp-650 do tego mam dobry sub i mam nadzieje to zagra na miare moich oczekiwan
[ Dodano: 2009-04-12, 11:25 ]
a i jeszcze jedno ten moj wzmak pioneera nie jest za duzy do tych glosnikow
na odwrocie wzmaka ma takie dane:
4x95rms lub
2x220rms
Ale z tej strony wynika troche inaczej chyba ta moc jest prawdziwa:
http://ampguts.realmofexcursion.com/Pioneer_GM-X904/
Wzmacniacz - wybor + dobor tuby
Oofol a gdybym kupił taką skrzynke i taki sam wzmak tylko, że 4 kanałowy magnat_edition_four_1000w_4_kanaly to podłączyłby to wszystko?
Ostatnio zmieniony 28 gru 2011, 12:30 przez barteq289, łącznie zmieniany 1 raz.
kolego Tofil19...szczerze mowiac nie wiem jak graja te od MacAudio ale slyszalem za to jak graja SP i powiem Ci ze napewno bedziesz zadowolony, SP maja fajna zwrotnice na ktorej mozesz sobie regulowac na co ma isc wiecej mocy, czy na midwoofer czy na tweeter, bardzo fajana sprawa, a co do wzmacniacza Pioneer pod ten zestaw, wnioskujac po ogladnieciu podanej przez Ciebie strony mysle ze pociganie bardzo fajnie SP;) i nie bedzie strachu przed popaleniem glosnikow, nawet jesli sa wieksze wartosci Watt na wzmaku to i tak nie ma co sie martwic bo Pioneer bardzo zawyza wydajnosc swoich produktow, ale oczywiscie nie nalezy dawac na wzmaku full, tylko delikatnie i stopniowo odsluchiwac az do osiagniecia pozadanego dzwieku, i wtedy mozesz sobie na radyjku regulowac smialo;)) pozdro
PS.jak zalozysz wszystko to zgraj filmik i zapodaj;)
PS.jak zalozysz wszystko to zgraj filmik i zapodaj;)
Wlasnie sie zastanawialem nad tym bo z linka wynika ze jego rzeczywista moc jest 2x150 rms wierze w to bo chyba tak sie powinno liczyc THD 0,4 no i przy wlaczonym silniku napiecie jest jakies 14V czyli 50 rms rzeczywistego za duzo to troche sporo wiadomo wzmak powinien byc troszke wiekszy niz glosniki....drzwi naprawde solidnie wygluszylem dalem pod glosnik blache aluminiowa i na nia dystans i dopiero na nia glosnik a te taszchki sajako maskownica zeby bylo estetycznie. nic nie lata nie stuka nie trzeszczy wiadomo soudal to nie dynamat czy stinger ale cos tam daje....