[B4 2.0 B/G 1991] problem z iskrą kto pomoże
[B4 2.0 B/G 1991] problem z iskrą kto pomoże
witam wszystkich posiadam audi B4 2.0 na pełnym wtrysku elektronicznym podczas jazdy audi zgasła i nie chciała odpalić okazało się ze słaba iskra na świecach wymieniłem świece przewody bo ten z cewki w nocy przy odpalaniu świecił wymieniłem na sprawdzenie żadnych zmian wymieniłem cały aparat raz iskra jest raz jej nie ma dałem przewód z cewki na świece i nie wiem o co chodzi gdy świecą dotykam do masy to iskra jest słaba jak świece oddale od masy to iskra jest prawidłowa proszę jeśli ktoś wie a widze po czytanych postach że jest wśród nas trochę fachowców to proszę o doradztwo w tej sprawie bo za długo z tym walczę pozdrawiam klubowiczów <lol>
-
- Forum Audi 80
problem z iskrą
[quote="romulus697"]Jeżeli masz możliwość to podmień moduł zapłonowy. on jest odpowiedzialny za generowanie iskry . Sprawdż jeszcze pasek rozrządu, bo mógł przeskoczyć[/quote] witam cewkę mam razem z modułem i 3 dni temu dla sprawdzenia zamieniłem 0 efektu pasek rozrządu na bank nie przeszkoczył nie mam imob ani alarmu pozdr
[problem z iskrą ]
dodam jeszcze ze sprawdzałem napięcie na kostce która dochodzi do cewki i jest takie same jak na akumulatorze natomiast na kostce od aparatu około 11 .59 więc też myśle ze ok dziwne jest dla mnie włożyłem przewód z aparatu na cewkę i na koniec świecę podczas kręcenia gdy dotykałem świecą do masy iskra bardzo słaba oddalając świece jakiś 1 cm iskra jest idealna
Dodano: 2009-04-13, 11:11
ok sprawdzę rezystancje zapomniałem do cewki podłączony jest przewód z bezpiecznikiem od gazu
Dodano: 2009-04-13, 11:11
ok sprawdzę rezystancje zapomniałem do cewki podłączony jest przewód z bezpiecznikiem od gazu