[80 B4 2.0 ABT] Wtrysk
[80 B4 2.0 ABT] Wtrysk
mam pytanko jaki wtrysk jes zastosowany w tej jednostce czy wielo punktowy czy to jest na gazniku czy jak to tam moze byc rozwiazane nie znam sie na tym a jest mi to popszebne prosze pomocy
Ostatnio zmieniony 17 kwie 2007, 20:47 przez Koras, łącznie zmieniany 1 raz.
- homer
- Forum Audi 80
- Kontakt:
Re: [B4 ABT] Wtrysk
jest to wtrysk mono monotronic (o ile nazwy nie pokrecilem ) jest to jednopunktowy wtrysk paliwa a co za problemy ma kolega z tym sprzetem??Koras pisze:mam pytanko jaki wtrysk jes zastosowany w tej jednostce czy wielo punktowy czy to jest na gazniku czy jak to tam moze byc rozwiazane nie znam sie na tym a jest mi to popszebne prosze pomocy
- homer
- Forum Audi 80
- Kontakt:
no niestety nie da rady ale gaz w ABT przeciez to malo pali a gazem zamulisz strasznie ten samochod takie moje zdanie ( moj pali w miescie przy spokojnej jezdzi ok 9,5l-10 jak deptam to ok 11-12, na trasie nie wime jak przy spokojenej bo zawsze deptam :lol: )Koras pisze:chce gaz załozyc i łudziłem sie ze sekwencje wcisne ale juz widze ze nie nic wielkie dzieki pozdrawiam
Tu masz wszystko ładnie opisane:
http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopic.php?t=27835
http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopic.php?t=27835
Z tego co mi wiadomo to możesz zalożyć trochę lepszy sterownik STAG lub BINGO są troche bardziej rozbudowane.Koras pisze:Dzieki a ile ci pali tego gazu pali twoja strzała kolego ?KorNoLio pisze:Zakładaj zwykły gaz II-generacji, ja mam na sterowniku Autronic AL-700 i po przejechaniu juz ponad 50tys. km. nie było jeszcze żadnych problemów z nim.
Gaz drugiej generacji ma sterownik do regulacji składu mieszanki za pomocą silniczka krokowego odczyjując wskazania sondy labda. Gaz I generacji nie ma sterownika i zamias silniczka krokowego jest register, taka śrubeczka do regulacji.
Tym samochodem jeździ moja mama i jej spalanie wychodzi ok 12,5l przyjeździe w większości po mieście. Mi na trasię przy prędkościach 140- 150km/h spalała ok 9,9l. Ale potrafiłem też na trasie dojść 14l.