[B4 AVANT] nie otwiera sie do konca szyberdach
[B4 AVANT] nie otwiera sie do konca szyberdach
mam problem z szyberdachem - uchyla się normalnie (chyba), natomiast nie odsuwa się do końca - tzn odsunie się kilka cm - dosłownie 4-5cm i przestaje, naciskając ponownie przycisk słychać jak załącza się silniczek (takie kliknięcie) ale nic się nie dzieje, próbowałem pomagać mu ręcznie - też bez skutku ...
-
- Forum Audi 80
-
- Forum Audi 80
Zrób tak jak pisałem w tym temacie:Wcześniej niestety wyłącza go krańcówka w mechaniźmie napędu. <osohozi>
https://audi80.pl/80-b3-b4-elektrycz ... t27787.htm
Nic nie musisz "rezać" :mrgreen:
tak szyber blokuje sie w prawidlowej pozycji podczas zamykania ..grzesiek79 pisze:kiloff, & paskud, podajcie czy w momencie jak zamykacie szyber, silniczek się blokuje. blacha szybra musi być na równo z dachem. jeśli silniczek sie nie blokuje to trzeba go wyjąć i ustawić w takową pozycję. przypuszczam że to będzie waszym problemem :roll:
podczas otwierania tez zawsze blokuje sie w tej samej pozycji (ok4-5cm otwarcia) ..
No nie, tak się niestety nic nie zmieni. Krzywka wyłączników w mechaniźmie obraca się na sztywno z zębatką i jeśli szyber wyłącza się prawidłowo w połozeniu "zamknięty" nic już nie da się zmienić. A na pewno nie mozna wydłużyć zakresu odsuwania.adam28k pisze:Zrób tak jak pisałem w tym temacie:Wcześniej niestety wyłącza go krańcówka w mechaniźmie napędu. <osohozi>
https://audi80.pl/80-b3-b4-elektrycz ... t27787.htm
Nic nie musisz "rezać" :mrgreen:
-
- Forum Audi 80
spróbuj pomóc imbusem. powinien być przy samym silniczku albo przy osłonce silniczka. jeśli nie pójdzie w taki sposób to zapewne coś dostało sie pod szyber i blokuje otwieraniekiloff pisze:tak szyber blokuje sie w prawidlowej pozycji podczas zamykania ..
podczas otwierania tez zawsze blokuje sie w tej samej pozycji (ok4-5cm otwarcia)
aż tak mocny przy silniczku nie jestem, ale wydaje mi się że nie ma takiej opcji.paskud pisze:na pewno nie mozna wydłużyć zakresu odsuwania.
prawidłowo otworzony szyber powinien zablokować się ok 2-3 cm przed całkowitym schowaniem, tak aby patrząc od góry była widoczna śrubka ( przedostatnia - która trzyma uchwyt od owiewki) i jeszcze jedną powinieneś zobaczyćpaskud pisze:U mnie szyber ori nie otwiera się do końca.
-
- Forum Audi 80
Witam!
Mam taki sam problem! Też mi się nie otwiera do końca tylko 4-5cm i staje.
Ale go imbusem podkręcę to sie otwiera do końca i tak jak było na początku tez od końca sie otwiera 4-5cm i staje.
Ale nie jestem pewny ale to jest chyba wina Przekaźnika, w który cały czas coś szczela i piszczy!!
Mam taki sam problem! Też mi się nie otwiera do końca tylko 4-5cm i staje.
Ale go imbusem podkręcę to sie otwiera do końca i tak jak było na początku tez od końca sie otwiera 4-5cm i staje.
Ale nie jestem pewny ale to jest chyba wina Przekaźnika, w który cały czas coś szczela i piszczy!!
Ostatnio zmieniony 02 maja 2009, 11:16 przez kriss1988, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi 80